Παρασκευή 15 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγώνα για απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Ξεκινά τη Δευτέρα στα Χανιά η στρατιωτική άσκηση «Poseidon's Rage 22», άσκηση συνεκπαίδευσης Ελλάδας και ΗΠΑ, που θα διαρκέσει έως τις 20 Ιούλη. Από την Ελλάδα συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και στοιχεία JTAC της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, από τις δε ΗΠΑ 10 F-35 και 14 F-15 μαχητικά αεροσκάφη που έχουν μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, μαζί με το προσωπικό υποστήριξής τους.

«Ακρως επικίνδυνες» χαρακτηρίζει τις ασκήσεις του είδους η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σημειώνοντας πως αυτό «αποδεικνύεται και από τα ίδια τα σενάρια των ασκήσεων, που είναι "κλιμακούμενης έντασης και πολυπλοκότητας σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Πιο συγκεκριμένα, τα σενάρια αυτά είναι: Πτήσεις εξοικείωσης, πτήσεις βασικών αμυντικών ελιγμών, εκπαίδευση μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών, εναέρια μάχη, ναυτιλία χαμηλού ύψους με εικονικές προσβολές στόχων επιφανείας, αεροπορική υποστήριξη με τερματική καθοδήγηση πυρών, προσβολή - υποστήριξη ναυτικών δυνάμεων, πυρά στο πεδίο βολής ΚΑΡΑΒΙΑ».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την πρόσδεση της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς οφείλουν να εξηγήσουν στον χανιώτικο λαό σε ποια ακριβώς "κλιμακούμενη ένταση" και "πολλαπλή απειλή" αναφέρονται. Είναι οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της Αγκυρας, που οι ΗΠΑ επιμένουν να τις χαρακτηρίζουν διμερείς "διαφορές" και καλούν τις δύο χώρες να τα βρουν με διάλογο και συνεργασία. Είναι η στοχοποίηση της περιοχής μας ειδικά και της χώρας γενικότερα, βάζοντάς την στο "μάτι" αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων όσο οι ανταγωνισμοί τους κλιμακώνονται για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων».

Επιπλέον - σημειώνει - «υπάρχουν δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την παραπέρα επέκταση των εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων της βάσης στη Σούδα, ως συνέπεια και των δύο "επικαιροποιήσεων" της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, όπως δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιήθηκαν επί ΝΔ. Αυτά φέρνουν στην επιφάνεια τους τεράστιους κινδύνους που απορρέουν για τους λαούς από την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ, που κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα, τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό κάθε χώρας μέσω των αστικών κυβερνήσεων των χωρών - μελών που το απαρτίζουν».

Και καταλήγει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: «Οι αναβαθμισμένοι κίνδυνοι που σηματοδοτούν οι εξελίξεις αυτές στο σύνολό τους, παρά τις προσπάθειες για υποβάθμισή τους, πρέπει να σημάνουν συναγερμό στον λαό μας ώστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσει τον αγώνα του το επόμενο διάστημα για την αποδέσμευση της χώρας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ