Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

«Να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο» | Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη στη Λάρυμνα

Με Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα και κλιμάκωση του αγώνα, απαντούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και το Σωματείο τους στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό τους και την ακύρωση της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα συνάντησης με κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Εργασίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη μη διεξαγωγή της συνάντησης που εκκρεμεί από τις αρχές Αυγούστου, τονίζοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «η ΛΑΡΚΟ έχει εγκαταλειφθεί, έχει σταματήσει να παράγει εδώ και 14 μήνες, απαξιώνεται, γκρεμίζει».

Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική παρουσία στη συνέλευση και στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «έξω από το εργοστάσιο και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Συνεχίζοντας, το Σωματείο κάνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συμμετείχαν καθολικά στην απεργία της Πέμπτης, «διεκδικώντας να σταματήσει η συνειδητή κυβερνητική απαξίωση που γκρεμίζει τη ΛΑΡΚΟ. Απεργήσαμε και διεκδικούμε την επαναλειτουργία της, την εργασία μας, τα μισθολογικά, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Η συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία είναι η πιο καθαρή απάντηση ότι τα εργοστάσια τα ανοίγουν και τα κλείνουν, τα απαξιώνουν και τα αναπτύσσουν οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοεργοδότες, ανάλογα τα συμφέροντά τους».

Επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ζούμε από τα μέσα τη συνειδητή απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας που παράγει νικέλιο στην ΕΕ από δικά της κοιτάσματα. Ζητάμε να επαναλειτουργήσει, να φέρουν ανταλλακτικά και να τη συντηρήσουμε, ζητάμε να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της και η κυβέρνηση αναβάλλει τις προγραμματισμένες συναντήσεις, απαντά "κάθεστε και πληρώνεστε".

Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο έτσι ώστε να περάσουν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και αμέσως μετά από αυτές να ολοκληρώσει την τελευταία πράξη του εγκλήματος. Να εφαρμόσει τα προγράμματα ανεργίας που έχει ψηφίσει για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να την δώσει στο νέο επενδυτικό σχήμα χωρίς εργαζόμενους και το νέο επενδυτικό σχήμα, έχοντας στη διάθεσή του το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης, να διαλέξει όσους θέλει και με τους όρους που θέλει».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «ο χρόνος αναμονής και η υπομονή από την πλευρά μας έχουν τελειώσει» και τονίζει:

«Τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε κανένας να μας κοροϊδέψει. Δεν θα "τσιμπήσουμε" τώρα στα κυβερνητικά τρικ. Ολοι και όλες στη Γενική Συνέλευση».

«Ενα να κρατήσουν η κυβέρνηση και το επενδυτικό σχήμα που υπερασπίζεται: Ντουβάρι με τα ντουβάρια θα γίνουμε, έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε», ξεκαθαρίζει, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται εκεί να εφαρμοστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που ψήφισε την Παρασκευή, και συνεχίζει: «Εδώ θα εργαστούμε όλοι και θα αμειβόμαστε με τόσα όσα χρειάζονται για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Εμείς χτίσαμε τη ΛΑΡΚΟ, αυτοί την γκρέμισαν για να την ξεπουλήσουν, εμείς θα την ξανακτίσουμε.

Εμείς εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Εμείς είμαστε οι σπιτονοικοκύρηδες, οι κυβερνήσεις και οι επενδυτές είναι οι μουσαφίρηδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ