Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με δυνατό ΚΚΕ για να αλλάξουμε τα δεδομένα!

Μαζικές εκδηλώσεις έγιναν σε Πάτρα, Καλαμάτα και Γιάννενα

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στον μόλο Αγίου Νικολάου της Πάτρας το απόγευμα του Σαββάτου: Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Στο παλαιό λιμάνι της πόλης βρέθηκαν μαθητές, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, δηλώνοντας ότι η νέα γενιά συμπορεύεται με το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ενίσχυσης και μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι όλοι όσοι βρέθηκαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ, όσοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με όλους τους τρόπους για την επιτυχία του, είναι η πραγματική φωνή του συνθήματος των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που απλώνονται αυτές τις μέρες στις πόλεις όλης της Ελλάδας «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!».

Στεκόμενος στα νέα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ και στην προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης των αγώνων των μαθητών και των φοιτητών ανέφερε: «Η κυβέρνηση, αφού έκανε την αδικία νόμο ψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τώρα ετοιμάζεται να κάνει το σχολείο ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, με τριπλές πανελλαδικές σε όλες τις τάξεις του Λυκείου».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κάλεσε να υπάρξει μαχητική, οργανωμένη απάντηση, τονίζοντας: «Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν οι μαθητικοί αγώνες, και εγγύηση για να έχουν αυτοί οι αγώνες αντοχή, διάρκεια, αποδοχή από τους μαθητές και τον λαό της Πάτρας είναι να δυναμώσει η ΚΝΕ μέσα στα σχολεία. Περισσότεροι μαθητές να κάνουν την επιλογή να παλέψουν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει». Και κάλεσε ιδιαίτερα τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου να μη χαρίσουν την ψήφο τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ να τρομάξουν τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τσακίζουν τη ζωή τους.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε η Ελένη Διαμαντοπούλου, μαθήτρια στέλεχος της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το παιδικό χορευτικό τμήμα του «Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων» και μετά το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων. Ακολούθησε θεατρικό από το Εφηβικό Μαθητικό Εργαστήρι του «Παμμικρασιατικού», που παρουσίασε μια παράσταση με βάση τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου.

Με τους στίχους του ο Ερνέστο έδωσε μια χιπ-χοπ μουσική παράσταση, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συναυλία από τους «Κοινούς Θνητούς» που ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους.

Το «παρών» έδωσε στις εκδηλώσεις και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στον χώρο λειτούργησαν εκθέσεις και ομαδικά παιχνίδια για τους μαθητές.

Στην Καλαμάτα

Κάλεσμα στους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να «ρίξουν» ανατρεπτική ψήφο στο ΚΚΕ, απηύθυνε από το Μαθητικό Φεστιβάλ της Καλαμάτας την Παρασκευή η Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ιδιαίτερα για τους μαθητές, τονίζοντας πως ΕΕ, κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος θέλουν να θεωρούνται ως δεδομένα η αδικία, η βία, η ακρίβεια, η φτώχεια, ο ρατσισμός και ο φασισμός, ο πόλεμος, τα εγκλήματα κατά των ανθρώπινων ζωών και το σχολείο εξεταστικό κέντρο και της παπαγαλίας.

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε η Ηρώ Βασιλοπούλου, μαθήτρια μέλος της ΚΝΕ, ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλίες από τα μαθητικά συγκροτήματα «Surf in Black» και «Spark of fire». Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε συναυλία από τον «Εισαγγελέα».

Στον χώρο του Φεστιβάλ προβλήθηκε βίντεο που είχαν ετοιμάσει μαθητές, σε σχέση με τα σχολεία τους, την καθημερινότητά τους και τις διεκδικήσεις τους, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το παιχνίδι που ετοίμασαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να δώσουν τις «σωστές» απαντήσεις για το σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα, για το αν τα σχολεία της χώρας μας είναι διαφορετικά από αυτά της Ευρώπης και για το αν τελικά όλα αυτά συνδέονται με τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη!

Στα Γιάννενα

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ έγινε το Σάββατο και στα Γιάννενα, στον μόλο, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα.

Δεκάδες μαθητές της πόλης έδωσαν με την παρουσία τους πνοή και ζωντάνια στον χώρο, στέλνοντας μήνυμα ανυπότακτης στάσης ζωής. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αντώνη Μαχτσίρα, μαθητή, μέλος της ΚΝΕ, ενώ στη συνέχεια μελή της ΚΝΕ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συζήτησαν με τους μαθητές για την επίθεση της κυβέρνησης στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, αναδεικνύοντας παράλληλα συμπεράσματα από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις αυτού του διαστήματος. Κάλεσαν περισσότεροι μαθητές να κάνουν την επιλογή να παλέψουν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν τα μαθητικά συγκροτήματα «Work in the progress the band» και «Moses remax» που έκλεισαν τη βραδιά με rock και metal ρυθμούς, ενώ στον χώρο υπήρχαν έκθεση από μαθητές του 2ου ΓΕΛ με θέμα τα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και έκθεση για τις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ