Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Βία ίσον έγκλημα!: «Στις ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας είναι μια εγκληματική πράξη. Τα πρόσωπα που βρίσκονται στον Κορυδαλλό συνδέονται με δολοφονίες αθώων προσώπων, με ληστείες και άλλα αδικήματα και δεν μπορούν να έχουν πολιτική αναφορά και να επιζητούν πολιτικό διάλογο» (Κ. Λαλιώτης - ΒΗΜΑ).

«Αποϊδεολογικοποίηση»: «Ο κ. Σημίτης δήλωσε (σ.σ. στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ) ότι πρέπει να καθοριστεί η τακτική απέναντι στους κρατούμενους-μέλη της 17 Νοέμβρη, που επιζητούν πολιτικό ρόλο και επιδιώκουν πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Οι πράξεις ένοπλης βίας είναι εγκληματικές ενέργειες, είπε ο κ. Σημίτης και σημείωσε ότι επιβάλλεται η αποϊδεολογικοποίηση της τρομοκρατίας» (Γ. Χρ. Παπαχρήστος - ΤΑ ΝΕΑ).

Χρονοδιάγραμμα συλλήψεων: «Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα νέος κύκλος συλλήψεων στο μέτωπο της τρομοκρατίας, μετέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του Ε.Γ. ο κ. Κ. Σημίτης» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δικαίωση!: «Αθώος για δεύτερη φορά ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, με την ψήφο και πάλι των ενόρκων. Η απόφαση αυτή "δικαιώνει" ουσιαστικά τους συντάκτες του αντιτρομοκρατικού νόμου ως προς τη διάταξη που προβλέπει ότι οι δίκες κατηγορουμένων για τρομοκρατία θα εκδικάζονται μόνο από τακτικούς δικαστές» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Να οργανωθούμε...: «Η ιστορία της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη, με ακρότητες, ανευθυνότητες και υπερβολές. Οσοι επέλεξαν να ασχοληθούν με το θέμα θα συνεχίσουν να παλεύουν με τα καθημερινά διλήμματα που προκύπτουν. Το επάγγελμα έχει εν τω μεταξύ ανάγκη ενός σοβαρού, πρακτικού διαλόγου και από αντεγκλήσεις του τύπου "είσαι πράκτορας", "και εσύ χαφιές", "ναι, και εσύ κολλητός της "17 Νοέμβρη" εδώ και χρόνια"» (Αλέξης Παπαχελάς - ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ