Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΑΛΕΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΔΟΒΑΡΔΗ,μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε πρόσφατα, η Αικατερίνη Χελιώτη πρόσφερε 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 6 Νοέμβρη 1997, έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ,μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. ΕΑΜίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, πιάστηκε από τους Γερμανούς, βασανίστηκε στη Μέρλιν και στάλθηκε όμηρος στη Γερμανία. Πέρασε από τρία στρατόπεδα εκεί. Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Οκτώβρη του 1945, αλλά συνεχίστηκαν οι διώξεις με φυλακές και εξορίες. Στον Εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Πιάστηκε και πάλι από τη χούντα και εξορίστηκε στα Γιούρα. Στο σπίτι του επέστρεψε το 1971.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Βάσω Κωνσταντινοπούλου

* * *

Ο αδελφός μου ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ,μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, σκοτώθηκε στα 20 χρόνια του.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω, ως πρώτη δόση 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Κυριάκος Καραγιαννίδης

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΜΠΟΤΗ,μέλους του ΚΚΕ και στελέχους στο χώρο του Επισιτισμού - Τουρισμού, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Επισιτιστών, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Φώτης Ξιαρχογιαννόπουλος

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ, του συνδικαλιστικού κινήματος και προέδρου των Σερβιτόρων Αθήνας, προσφέρω 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Επισιτιστών.

Γιάννης Δήμου

* * *

Προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ και στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, προσφέρουμε 60.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Α. Μ. - Α. Ι.

* * *

λ9

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΕΝΟΠΑΝΑΓΟΥ,μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη του προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου, 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Αγίου Δημητρίου και 10.000 δρχ. στην ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Φρόσω Ξενοπανάγου

* * *

λ9

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΤΣΗ γεννήθηκε στον Αγιο Βασίλειο Κυνουρίας το 1915. Για την αντιστασιακή δράση της, κυνηγήθηκε μετά την Απελευθέρωση και ήρθε στην Αθήνα.

Εφυγε από τη ζωή στις 28 Νοέμβρη 1986.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Ο άντρας της Βαγγέλης Λάτσης

* * *

Για τα 80χρονα του ΚΚΕ και προς τιμήν των 800 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας στις 12 Φλεβάρη 1949 και βρίσκονται στον ομαδικό τάφο που άνοιξαν με εκσκαφείς, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Φλώρινας για την Οικονομική Εξόρμηση 60.000 δρχ. ως πρώτη δόση.

Η οικογένεια Θεοπίστης και Λάζαρου Σπυρόπουλου

* * *

Ο Γιάννης Τυροκομάκης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ 10.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού του ΗΛΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΑΚΗ,που δολοφονήθηκε το 1947 στον Ψηλορείτη.

* * *

λ18

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗΣ δολοφονήθηκε στο Μακρονήσι την 1η Μάρτη 1948, με τη μαζική δολοφονία των στρατιωτών, γιατί δε δέχτηκε να αποκηρύξει τα ιδανικά του.

Ο αδελφός του ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΕΜΙΣΙΑΡΗΣ,αγωνιστής και αυτός, κυνηγήθηκε από το μεταβαρκιζιανό κράτος, αλλά δε σταμάτησε τον αγώνα. Οσοι τον γνώρισαν θα τον έχουν παράδειγμα στη δράση τους.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Α. Α. - Γ. Α.

* * *

λ9

Στη μνήμη της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΓΚΙΟΚΑ,ο σύζυγός της Γιώργος Γκιόκας πρόσφερε 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ,που πέθανε στις 15 Νοέμβρη 1994, γεννήθηκε το 1915 στο Ρούσο Καρδίτσας. Κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ τον Ιούνη του 1943, στο υπαρχηγείο Αγράφων, με διοικητή τον Κώστα Καφαντάρη (Νικηταρά). Μετατέθηκε στο 4ο Σύνταγμα της Α Μεραρχίας, με διοικητή τον Αναστάση Πέτσα. Εμεινε στον ΕΛΑΣ ως τις 18 Οκτώβρη 1944. Με το ψευδώνυμο Ερμής, πήρε μέρος στις μάχες στα υψώματα Κλείσοβου Τρικάλων, Σαρακίνας, Βιτωμά, στο Σταθμό Φαναρίου Καρδίτσας και κατά την υποχώρηση των Γερμανών από την Καλαμπάκα ως το Σαραντάπορο. Εμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του, μεταλαμπαδεύοντάς τα και στην οικογένειά του.

Στη μνήμη του και για τους αγώνες του, που διαπαιδαγωγούν τους νέους αγωνιστές, προσφέρω 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Γούβας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ο γιος του Γιάννης Αραμπατζής

***

Αννούλα μας, έφυγες νωρίς! Δεν πρόκειται ποτέ, να γεμίσει το κενό που μας άφησες. Ορφάνεψαν τα Νιάτα από μια μάχιμη "ανήλικη", από μια στρατευμένη κομμουνίστρια, από μια αγωνίστρια ανεπανάληπτη, γεμάτη αξιοπρέπεια και πολιτισμό.

Αδελφούλα μας, έκλεισαν τα βαθυγάλαζα μάτια σου, στις 30 Οκτώβρη 1991. Πάλεψες και στην αρρώστια με παλικαριά, έτσι όπως έκανες πάντα σ' όλη σου τη ζωή. Εσύ που 17 χρόνων, ανήλικη, μ' όλη τη δύναμη της ψυχής στο Δικαστήριο, έγινες κατήγορος και εξευτέλισες το θάνατο, τους βασανισμούς στο Γουδί, στο μπλόκο του Περιστερίου, παρέμεινες έως το τέλος ένας υπεύθυνος μαχητής, σαν καθαρό κοχύλι, λαμπερό, δυνατό, αιγιοπελαγίτικο.

Σε χαιρετούμε όλες εμείς, οι συμφυλακισμένες σου συντρόφισσες, αντιστασιακές, φίλες. Δε σε ξεχνούμε, όπως υπεύθυνα διηύθυνες όλα τα θέματα καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, από τη Θεμιστοκλέους, ενώ ήσουνα ακόμα ανήλικη. Πάντα στάθηκες πιστή στα ιδανικά για Ελευθερία, Παιδεία, Δουλιά και μ' όλη την ορμητικότητα της νιότης σου αγωνίστηκες για την Πατρίδα και το λαό μας.

Αννα, από τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης που περάσατε μαζί τις φυλακές, δέξου, μέσα από τα λίγα αυτά λόγια, την αγάπη μας μαζί με μια αγκαλιά λουλούδια, σκόρπια στο αττικό χώμα που σε σκέπασε.

Σε φιλούμε όλες μας, μαζί με την κορούλα σου τη Γιοβάνα, την πονεμένη, βασανισμένη τραγική μανούλα σου και όλους τους δικούς σου.

Στη μνήμη της Αννας, καθώς και των δικών μου, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου.

ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Νέο Ηράκλειο Αττικής


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ