Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Πολύμορφες δραστηριότητες ενάντια στη ΝΑΤΟική τάξη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη νέα ένταση στο Αιγαίο και τις στρατιωτικές ασκήσεις επικυριαρχίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Οι προκλήσεις στο Αιγαίο με τις τουρκικές ασκήσεις, αλλά και με τις ασκήσεις των ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκίας επιβεβαιώνουν την προώθηση της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ και την επέκτασή του σε νέες περιοχές, όπως αυτή της ΝΑ Μεσογείου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.Τονίζεται επίσης ότι η συντηρούμενη από το ΝΑΤΟ ένταση αποτελεί προάγγελο της επίλυσης του Κυπριακού με ΝΑΤΟποίηση του νησιού και θέλει να αναδείξει την επικυριαρχία των ΗΠΑ στην περιοχή, που για τους λαούς, όπως για παράδειγμα τον κουρδικό, σημαίνει επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εξαθλίωση. Τέλος η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας όλες τις Επιτροπές Ειρήνης να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης στο λαό, ώστε με την κινητοποίηση αυτή να μην περάσουν τα σχέδια της "νέας τάξης".

Στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ επισημαίνονται αναλυτικά τα εξής:

"Η νέα ένταση στο Αιγαίο, οι συνεχείς παραβιάσεις από την Τουρκία, καθώς επίσης και οι γενικότερες αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έρχονται να επιβεβαιώσουν με δραματικό και κατηγορηματικό τρόπο πως η συμφωνία της κυβέρνησης με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και η πλήρης υποταγή της σ' αυτό όχι μόνο δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, αλλά προκαλεί νέες εντάσεις στην περιοχή.

Είναι φανερό πως πίσω από τις προκλήσεις στο Αιγαίο με τις στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας, αλλά και ΗΠΑ - Τουρκίας - Ισραήλ βρίσκεται η προώθηση της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ, η επέκτασή του και ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Η προκαλούμενη και συντηρούμενη από το ΝΑΤΟ κρίση έχει στόχο να αναδείξει και τον αδιαμφισβήτητο αμερικανικό κυριαρχικό ρόλο στην περιοχή, αποτελεί δε προάγγελο της επίλυσης του Κυπριακού με τη ΝΑΤΟποίηση του νησιού και τη μετατροπή του σε ΝΑΤΟική βάση.

Την ίδια στιγμή τα κύματα των Κούρδων και άλλων μεταναστών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν, αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες χώρες, αποτελούν τους τραγικούς μάρτυρες του "παραδεισένιου κόσμου" της νέας ιμπεριαλιστικής και απάνθρωπης τάξης. Το "ενδιαφέρον" των κυβερνήσεων που την υπηρετούν αποτελεί μια απύθμενη υποκρισία απέναντι στους λαούς, γιατί η ίδια η πολιτική τους, η στήριξη τέτοιων καθεστώτων σαν και το Τουρκικό, η οικονομική καταλήστευση χωρών και λαών είναι αυτή που σπρώχνει τους ανθρώπους στην εξαθλίωση.

Στην ανατολή του 1998 ολόκληρη η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου δοκιμάζεται από τις συνέπειες εφαρμογής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ταυτόχρονα προετοιμάζεται και δημιουργείται κλίμα για την επιβολή μιας γενικότερης ΝΑΤΟικής επιτήρησης και κατοχής.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση απαιτείται η κινητοποίηση των λαών, ο αντιιμπεριαλιστικός και φιλειρηνικός αγώνας όλων ενάντια στη ΝΑΤΟική τάξη και στην προωθούμενη βαρβαρότητα που έχει στόχο τις εντάσεις, τους πολέμους, την εξαθλίωση, ώστε να προωθηθεί η οικονομική κυριαρχία των πολυεθνικών και η υποδούλωση των λαών στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να οργανώσουν πολύμορφες δραστηριότητες ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού κατά του ΝΑΤΟ, της νέας δομής και της προώθησης της "νέας τάξης" στην περιοχή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ