Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Να σωθεί το Θέατρο "Δόρα Στράτου"

Παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Λεων. Αυδή

Ενας θησαυρός αναντικατάστατος σε γνώση, εμπειρία, φορεσιές, αντικείμενα και αρχεία οδηγείται σε μαρασμό και κινδυνεύει να χαθεί. Στα καυτά προβλήματα και στο αδιέξοδο, που έχει βρεθεί το ιστορικό Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου",αναφέρεται η δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων - επικεφαλής της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα - Λεων. Αυδή.

"Το θέατρο "Δόρα Στράτου"", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λεων. Αυδής, "λειτουργεί 45 χρόνια και συμβάλλει ουσιαστικά και πολύπλευρα στη διάσωση και την προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού, επομένως και στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.Επειδή, όμως, όπως φαίνεται, η διατήρηση του λαϊκού μας πολιτισμού δεν ανήκει στις κυβερνητικές προτεραιότητες,η λειτουργία του θεάτρου έχει γίνει προβληματική, ώστε κινδυνεύουν να διακοπούν οι δραστηριότητές του και να φθαρούν ή να χαθούν ή να διασκορπιστούν οι θησαυροί του λαϊκού μας πολιτισμού που έχει συγκεντρώσει το θέατρο".

"Διαμαρτυρόμαστε", καταλήγει ο Λεων. Αυδής, "για την εγκατάλειψη του Θεάτρου "Δόρας Στράτου" από το κράτος. Ζητάμε να του εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση και καλούμε όλους όσοι σέβονται το λαϊκό μας πολιτισμό να διαμαρτυρηθούν για τη σημερινή κατάσταση".

Σημειώνουμε ότι το Θέατρο "Δόρα Στράτου" δίνει περισσότερες από 200 παραστάσεις το χρόνο και απασχολεί 100 περίπου άτομα (10 άτομα μόνιμο προσωπικό και 90 εποχιακούς). Παράλληλα, παράγει μεγάλο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και εκδοτικό έργο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει 2.500 μουσειακές φορεσιές, φορεσιές μοναδικές, που, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης του θεάτρου, δε συντηρούνται επαρκώς και δε χρησιμοποιούνται αντίγραφά τους στις παραστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ