Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θρασύτητα μεγαλοβιομηχάνων

Η αντίθεση των μεγαλοβιομηχάνων στον «κρατικό παρεμβατισμό» εκφράζεται με κάθε ευκαιρία τα τελευταία χρόνια. «Κρατικό παρεμβατισμό» έχουμε όταν θίγονται τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Στην αντίθετη περίπτωση, έχουμε «κρατική υποστήριξη», σύμφωνα και με τον γενικό γραμματέα του ΣΕΒ, Θ. Λαβίδα, που μίλησε σε σχετική ημερίδα.

Με απλά λόγια, οι βιομήχανοι θέλουν «μικρό κράτος» όταν πρόκειται για παροχές προς τους εργαζόμενους και «μεγάλο κράτος» όταν πρόκειται να γεμίσουν τις τσέπες τους.

Αλλά είναι κάπως μεγάλο το «άλμα» τους όταν δηλώνουν ότι «η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων όντως προωθεί το εθνικό συμφέρον». Είναι όμως και αποκαλυπτικό για το ρόλο της κυβέρνησης όταν δηλώνουν ότι μεταξύ του υπουργείου και του ΣΕΒ «έχει διαμορφωθεί ένα καλό κλίμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας».

Μέχρι πού φτάνει αυτό; Μέχρι του σημείου να βαφτίζει ο ΣΕΒ την ιμπεριαλιστική οικονομική δραστηριότητα των μελών του - με αποκλειστική επιδίωξη την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους - ως την αιτία που η Ελλάδα αναγνωρίζεται «ως μια ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη». Μέχρι που να κάνουν - οι βιομήχανοι - σεμινάρια στους νέους διπλωμάτες! Μήπως να τους δώσουμε και τη διεύθυνση του «μαγαζιού»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ