Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Αναστέλλεται η λειτουργία του με δικαστική απόφαση

Παύει να υφίσταται το ΔΗΚΚΙ και με δικαστική «βούλα». Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε την αγωγή που υπέβαλαν τα πρώην μέλη του ΔΗΚΚΙ, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του πρώην προέδρου Δ. Τσοβόλα να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματος.

Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρεται ότι αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση της δικαιοσύνης στο εσωτερικό και στη λειτουργία του κόμματος η αγωγή που κατέθεσαν τα πρώην μέλη του. Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας σημειώνει ότι η αγωγή εισήχθη «απαραδέκτως», αφού το δικαστήριο «στερείται δικαιοδοσίας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να απορριφθεί». Οι δικαστές επικαλούνται πλήθος άρθρων του Συντάγματος με τα οποία καθορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτικών κομμάτων, ωστόσο «δεν προκύπτει νομοθετική πρόθεση αναγόρευσής τους σε νομικά πρόσωπα».

Σημειώνεται ότι ο Δ. Τσοβόλας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του ΔΗΚΚΙ το 2004 και είχε προκαλέσει τότε την έντονη αντίδραση στελεχών του κόμματος που αμφισβήτησαν την απόφασή του.

Στο μεταξύ, ο Δ. Τσοβόλας, με αφορμή τη δικαστική απόφαση, δήλωσε ότι το δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει την κρατική επιχορήγηση ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ που παραμένει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, με ανακοίνωσή του τονίζει πως «μένει παντελώς αδιάφορο στα παιχνίδια του Τσοβόλα με τον δικομματισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ