Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Πίσω από την «πολυτέλεια» το ξεζούμισμα

Κινητοποιήσεις χτες σε Αθήνα και Ηράκλειο, ενάντια στις απολύσεις, στην εντατικοποίηση και τα «ατυχήματα»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο της Κρήτης
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο της Κρήτης
Σε 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΧΙΛΤΟΝ», όπως αποφάσισε το επιχειρησιακό σωματείο κάτω από την πίεση των εργαζομένων, απαιτώντας να μπει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της εντατικοποίησης της δουλειάς, της πολυειδικότητας, να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να γίνουν προσλήψεις. Οπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, η «κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχει γίνει ανυπόφορη», άλλωστε είναι αρκετά τα εργατικά «ατυχήματα» που μετρούν, όπως καταγγέλλουν. Είναι χαρακτηριστικό, όπως υπογράμμισαν συνδικαλιστές, ότι είναι πλέον καθεστώς οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε 3 και 4 διαφορετικά πόστα διαφορετικά από την ειδικότητά τους. Για παράδειγμα, η καμαριέρα να κάνει και χρέη «ρουμ σερβις», ο μηχανικός χρέη υδραυλικού, η «ρεσεψιονίστ» να κάνει λάντσα, κλπ. Επίσης, η εργοδοσία, προκειμένου να μην προσλάβει καμαριέρες, αλλά και άλλες ειδικότητες, χρησιμοποιεί ιδιωτικά συνεργεία σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, η εργοδοσία σε μια προσπάθεια να «κουκουλώσει» τη χτεσινή κινητοποίηση αρνήθηκε στο τηλεοπτικό συνεργείο του «902» ΤV να μπει στην τραπεζαρία προσωπικού όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι. Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκαν η Γεωργία Φλούδα, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας, καθώς και άλλα μέλη της διοίκησης.

Στο Ηράκλειο

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Creta Maris» (ιδιοκτησίας οικογένειας Μεταξά), στη χερσόνησο Ηρακλείου, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο κύμα απολύσεων, τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο, όσο και στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, η εργοδοσία του «Creta Maris» και του «Terra Maris» έχουν προβεί σε επτά απολύσεις και ετοιμάζουν, άμεσα, τουλάχιστον άλλες έξι. Επίσης καταγγέλλουν τις άθλιες, όπως χαρακτηρίζουν, εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία με τρομοκρατία και απειλές, ελαστικά ωράρια και ανασφάλιστη εργασία. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο και απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ