Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Πλήθος φεστιβαλικών ραντεβού

Το Σάββατο 26 Ιούνη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ του Πειραιά ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Με σύνθημα: «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής» οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν τις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται τα εξής Φεστιβάλ.

Στον Πειραιά, το Φεστιβάλ γίνεται στις 25 και 26 Ιούνη, στο πάρκο Δηλαβέρη και τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει ερασιτεχνικά συγκροτήματα, συζήτηση για τον αντικομμουνισμό στα σχολεία, συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου και λαϊκό γλέντι. Τη δεύτερη μέρα περιλαμβάνει: ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στην ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος, ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Χρήστου Μαρκέτη.

Η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου κάνει το Φεστιβάλ της την Παρασκευή 25 Ιούνη, στο χώρο της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά, στις 7 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα παρουσίαση και συζήτηση της μπροσούρας του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με τίτλο «... απλός φαντάρος της παγκόσμιας λευτεριάς» και λαϊκό γλέντι.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας κάνει το Φεστιβάλ της το Σάββατο 26 Ιούνη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 7 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά, αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι με τίτλο «...δυο δρόμοι τη χωρίζουνε την κοινωνία τούτη» και λαϊκό γλέντι.

Συνεχίζονται τα Μαθητικά Φεστιβάλ

Ακόμα, αυτές τις μέρες γίνονται και τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε δεκάδες πόλεις, που είναι αφιερωμένα στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη γίνονται οι εκδηλώσεις στην Καρδίτσα, που ξεκινούν στις 8.30 μ.μ., στο Παυσίλυπον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από το μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, Γ. Καραβίδα, βιντεοπροβολή και συναυλίες από τα συγκροτήματα «Unscarred» (Metal), «Ekseliksi team» (Hip-hop), «Φata Morgana band», «Side effect» κ.ά.

Σήμερα Τετάρτη επίσης, η Νομαρχιακή Οργάνωση Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, στις 7 μ.μ., στο Ντερνέκι.

Αύριο Πέμπτη, γίνονται οι εκδηλώσεις του μαθητικού φεστιβάλ στη Λάρισα, που ξεκινούν στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Θ. Αναπλιώτη, μέλος της ΚΕΟΕ και γραμματέα του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, βιντεοπροβολή, μουσικό πρόγραμμα από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ με τίτλο «Τραγουδάμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, όχι με ελεύθερα ναρκωτικά» και συναυλίες από τα συγκροτήματα «Antartia», «Αντίθετες Κατευθύνσεις», «The Last Memories», «The sade less Emperor», «Fortius», «Music Vibes», «Isy Waves», «Νo Limits», «Lytrosis».

Τη σκυτάλη παίρνει το επόμενο διάστημα η Αθήνα που διοργανώνει τρία Μαθητικά Φεστιβάλ το Σάββατο 26 Ιούνη (που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών):

  • Στο Ιλιον, στο θέατρο του Αθλητικού Κέντρου Παλατιανής, όπου θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Αθήνας.
  • Στη Νέα Ιωνία, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (Π. Ιωακείμ 2), όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Παναγής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη, όπου θα μιλήσει ο Κώστας Μπορμπότης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Τα Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδυ.

Σε όλα θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στη θέση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά και στην καπιταλιστική κρίση, θα υπάρχουν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων, βιβλιοπωλεία, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων, θεατρικά δρώμενα και προβολές DVD.

Ακόμα, τις επόμενες ημέρες Μαθητικά Φεστιβάλ γίνονται σε:

25 Ιούνη: Λιβαδειά, Σέρρες, Βέροια, Κομοτηνή.

25-26 Ιούνη: Ξάνθη.

26 Ιούνη: Γιάννενα, Πύργο, Τρίπολη, Κατερίνη, Καβάλα, Πρέβεζα, Λαύριο, Λαμία, Χαλκίδα.

26-27 Ιούνη: Παλλήνη.

27 Ιούνη: Κοζάνη, Αργος Ορεστικό Καστοριάς.

30 Ιούνη: Αίγιο, Φλώρινα.

2 Ιούλη: Καλαμάτα.

3 Ιούλη: Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ