Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πυροτεχνήματα για να κρυφτεί η αντιλαϊκή σύμπλευση

Σιγοντάρει μεθοδικά την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Κυβέρνηση - τρόικα - ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, πρέπει να βρουν μπροστά τους ένα ενιαίο ταξικό εργατικό κίνημα, που θα παλεύει για να ανατρέψει την πολιτική τους
Κυβέρνηση - τρόικα - ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, πρέπει να βρουν μπροστά τους ένα ενιαίο ταξικό εργατικό κίνημα, που θα παλεύει για να ανατρέψει την πολιτική τους
Με πυροτεχνήματα και κουρνιαχτό, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να αποκρύψει τη συστράτευση και συνενοχή της στην εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων. Τη στιγμή που βάζει γερές πλάτες στη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο και στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, επιχειρεί να δημιουργήσει επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες άτυπου «συντονιστή» του κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου αυτή τη φορά να προχωρήσει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιλογή με την οποία επί της ουσίας συμπλέει. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επικαλέστηκε χθες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για να αναδείξει το ζήτημα της «βασανιστικής κακοφωνίας» στο ζήτημα αυτό.

Με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «δεν είναι απαίτηση της τρόικας να αλλάξουν οι συλλογικές συμβάσεις» και του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «το θέμα της ΣΣΕ δεν έχει τεθεί σε συνδυασμό με την 6η δόση», ο Γ. Μιχελάκης έθεσε αποπροσανατολιστικά ερωτήματα του τύπου, «εάν δεν είναι απαίτηση της τρόικας, όπως λένε οι δύο υπουργοί, τότε ο κ. Κουτρουμάνης δεν λέει την αλήθεια;», αποφεύγοντας να πάρει θέση στην ουσία του ζητήματος, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατεδάφιση της ΕΓΣΣΕ.

Πιο επιθετική είναι στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, όπου καυχιέται μάλιστα ότι η δική της πρόταση είναι πιο αποτελεσματική, γιατί από τον πρώτο χρόνο ρίχνει στην εφεδρεία 60.000 εργαζόμενους και 30.000 από συνταξιοδότηση, συνολικά δηλαδή 90.000 εργαζόμενους. Στην τριετία προβλέπει μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 230.000. Προκειμένου λοιπόν να θολώσει τα νερά, ο εκπρόσωπος Τύπου έριξε χθες το πυροτέχνημα για την πρόσληψη 84 μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία των υπουργών, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, με συνολικό κόστος 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της ΝΔ σπεύδουν να συμβάλλουν με προτάσεις στην εφαρμογή του βάρβαρου μέτρου της εργασιακής εφεδρείας. «Ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή μία πολιτική συμφωνία ότι αυτοί οι οποίοι θα υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς θα είναι όσοι δεν μπήκαν με διατάξεις ΑΣΕΠ. Δηλαδή να πάμε να δούμε από το '94 και μετά πού ισχύει το ΑΣΕΠ, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ και να ξεκινήσουμε τοποθετώντας αυτούς σε καθεστώς εφεδρείας», δήλωσε ωμά (ρ/σ Φλας) ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το στίγμα της επιθετικής συναίνεσης που προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, περιέγραψε με σαφήνεια και ο γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλας: «Χρειάζεται κυβέρνηση και όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν της φταίει η αντιπολίτευση. Της φταίει ο εαυτός της. Η ΝΔ δεν εμποδίζει την κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει πάει πέρα από τη συναίνεση», είπε χαρακτηριστικά (Vimafm). Επέκρινε μάλιστα την κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στο λαϊκό κίνημα, λέγοντας με αφορμή τις καταλήψεις των υπουργείων, ότι «σε λίγο καιρό η χώρα θα αποκτήσει - νομίμως, όμως, αυτή τη φορά - κυβέρνηση του βουνού, που θα τους διώξουν από τα υπουργεία και θα συναντούν την τρόικα στα βουνά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο τραπέζι όλες οι ανατροπές(2012-08-11 00:00:00.0)
Συνεργός στη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο(2011-10-04 00:00:00.0)
Κανένας δε θα σωθεί από μόνος του(2011-10-04 00:00:00.0)
Ανοιχτή συστράτευση στον πόλεμο κατά του λαού(2011-10-02 00:00:00.0)
Ο δρόμος για την ανεργία(2011-09-09 00:00:00.0)
Μέτρα και τρομοκράτηση πάνε μαζί(2011-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ