Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτοβουλίες ενάντια στο επικίνδυνο ναρκω-νομοσχέδιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι πρωτοβουλίες φορέων ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών που έφερε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Για το νομοσχέδιο συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας, παρουσία εκπροσώπων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε πρόληψη - απεξάρτηση και κατέληξε σε ψήφισμα που το χαρακτηρίζει «επικίνδυνο νομοσχέδιο, που διευκολύνει την πρόσβαση της νεολαίας στα ναρκωτικά». «Αυτό το νομοσχέδιο δεν αφορά τους χρήστες. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία», τονίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει. Παράλληλα, ζητάει να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη και την απεξάρτηση, βασισμένος στα στοιχεία των διεθνών και ντόπιων οργανισμών, στην κατεύθυνση δημιουργίας Δημόσιου Φορέα που θα παρέχει αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης, με ενιαία φιλοσοφία - αντίληψη και κατεύθυνση σύγκρουσης με το πρόβλημα και τις αιτίες που το παράγουν. Ζητάει ενίσχυση της πρόληψης και απαιτεί τη δημιουργία μονάδας «στεγνού προγράμματος» θεραπείας εξαρτημένων ατόμων στην Κέρκυρα.

Το ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει στο φίλαθλο κόσμο την προσπάθεια «για τη νομιμοποίηση της ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών, αδιαφορώντας αν πρόκειται για προσωπική χρήση» και ζητά την απόσυρση της διάταξης. Ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις του με τους φορείς που αντιστέκονται στο νομοσχέδιο και χαρακτηρίζει υποκρισία τα «περί σεβασμού στο δικαίωμα της αυτοπροσβολής του χρήστη». Οπως επισημαίνει το ΔΣ της Ενωσης, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο «μπορεί και πρέπει να αντιταχθεί απέναντι σε πράξεις, ενέργειες, υποκριτικές πρωτοβουλίες που καταπιέζουν τη νεολαία μας και την οδηγούν σε μονοπάτια δύσβατα και σκοτεινά, πολλές φορές χωρίς επιστροφή. Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, η συσπείρωση, η συλλογικότητα, ο διάλογος και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα στοιχεία ώστε να προστατεύσουμε τη νεολαία μας από τις συχνές και άδικες επιθέσεις που δέχεται. Ας μην επαναπαυόμαστε», καταλήγει η Ενωση.

H Ενωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας διοργανώνει πικετοφορία, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου. Παράλληλα, συγκεντρώνει υπογραφές γονέων ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο.

Συζήτηση - σύσκεψη, με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ