Κυριακή 19 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα ναρκωτικά είναι παράνομα γιατί είναι επικίνδυνα

Σταυρούλα Σταθοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ»

«Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου "Κώδικας Ναρκωτικών" το οποίο προβλέπει την νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών καθώς και την παράδοση της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στους ιδιώτες, όλοι εμείς οι γονείς των εξαρτημένων και απεξαρτημένων παιδιών νιώθουμε την υποχρέωση να καταδικάσουμε και να εναντιωθούμε σε αυτό το ανήθικο σχέδιο της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της που σαν στόχο έχει να βγουν στο περιθώριο τα παιδιά μας, να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση για μια άλλη ζωή με αξίες και οράματα.

Τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στα παιδιά μας, ο καθένας θα είναι ελεύθερος να κερνάει τα παιδιά μας το θάνατο ανενόχλητος, αφού κάποιος για να χαρακτηριστεί μεγαλέμπορος θα πρέπει, λέει, να αποδεικνύεται ότι έχει κέρδος από πώληση ναρκωτικών πάνω από πενήντα χιλιάδες ευρώ. Αναρωτιόμαστε τι σημαίνει να λέει ο νόμος ότι με τη χρήση ναρκωτικών τα δεκαπεντάχρονα παιδιά μας ασκούν το δικαίωμα στην αυτοπροσβολή; Είναι ανήθικο να παρουσιάζουν τα ναρκωτικά περίπου ως δικαίωμα των παιδιών μας, όταν συγχρόνως τους έχουν στερήσει το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία.

Εμπειρία θα πει γνώση από πείρα. Και εμείς οι γονείς διαθέτουμε την εμπειρία που ζήσαμε στο πετσί μας με τα παιδιά μας να βρίσκονται στα ναρκωτικά και ξέρουμε πολύ καλά ότι η χρήση όπως και η εξάρτηση δεν είναι ούτε δικαίωμα ούτε ελεύθερη επιλογή. Είναι ανελεύθερη επιλογή και κατάλυση κάθε ελευθερίας. Γιατί είδαμε τα ίδια μας τα παιδιά να έχουν στο επίκεντρο της ζωής του την ουσία, θυσιάζοντας στο βωμό της όλες τις ανθρώπινες πλευρές τους. Είναι στρέβλωση του κοινωνικού περιεχομένου κάθε μορφής "δικαιώματος". Λένε ότι θα αντιμετωπιστεί το παράνομο εμπόριο, η αποποινικοποίηση θα μειώσει τη χρήση. Η περιέργεια και η μίμηση μπορεί να είναι σημαντικοί παράγοντες για να δοκιμάσουν τα παιδιά μας ναρκωτικά, αλλά δεν είναι επαρκείς για να οδηγήσουν στη χρήση.

Εμείς οι γονείς ξέρουμε πολύ καλά ότι τα δικά μας παιδιά στράφηκαν στα ναρκωτικά για να ξεφύγουν από τη σημερινή κοινωνία και τα αδιέξοδά της, για να υποκαταστήσουν βασικές τους ανάγκες και επίσης ξέρουμε πολύ καλά ότι η ανοχή και ο συμβιβασμός με ναρκωτικά δημιουργεί στάση ζωής που οδηγεί στη μοιρολατρία, στην απάθεια και στην υποταγή.

Τα ναρκωτικά είναι παράνομα γιατί είναι επικίνδυνα, δεν είναι επικίνδυνα γιατί είναι παράνομα. Οπως και τα παιδιά μας δεν είναι άρρωστοι, όπως τους θέλουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ. και γι' αυτό παίρνουν ναρκωτικά. Τους έσπρωξε το ίδιο το σύστημα σε ένα δρόμο ολισθηρό, που έχασαν τη ζωή τους, την αξιοπρέπειά τους, τους συγγενείς και τους φίλους.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Να εκφράσουμε και να καταδικάσουμε αυτό το άθλιο νομοσχέδιο και τα κόμματα που το υποστηρίζουν. Είναι ώρα να παλέψουμε για μια κοινωνία που τα παιδιά μας θα έχουν δικαίωμα στην μόρφωση, στη δουλειά, στην ψυχαγωγία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ