Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού

Δώδεκα χρυσοπληρωμένα ελληνικά πλοία έχουν μετατραπεί σε πλωτά στρατόπεδα

«Ιδού ο στόλος σας»! Αυτό έσπευσαν να διαμηνύσουν ξανά οι Ελληνες εφοπλιστές προς τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές διαθέτοντας τουλάχιστον 12 κρουαζιερόπλοια για να... εξυπηρετήσουν τη Σύνοδο της «G8». Οι Ελληνες εφοπλιστές, παρά τις έντονες αντιδράσεις των πληρωμάτων, έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στη Γένοβα, θέτοντας το ιστορικό ιταλικό λιμάνι υπό πολιορκία και μετατρέποντας αυθαίρετα τους ναυτεργάτες που μπάρκαραν για το μεροκάματο σε σωματοφύλακες των ιμπεριαλιστών! Ο σχηματισμός των πλοίων αυτών είναι ο εξής: Το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο, το «ΓΙΟΥΡΟΠΕΑΝ ΒΙΖΙΟΝ», το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει τους 8 ηγέτες, θα βρίσκεται μακριά από το λιμάνι και στη μέση του κλοιού που θα σχηματίζουν τα υπόλοιπα πλοία, τα οποία είναι φουλαρισμένα από ασφαλίτες, ειδικά μηχανήματα, αστυνομικούς, ειδικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα δύο από αυτά είναι φορτωμένα από Ιταλούς στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό!

Ειδικότερα, μέχρι τώρα στο λιμάνι της Γένοβα βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια «ΓΙΟΥΡΟΠΕΑΝ ΒΙΖΙΟΝ», «ΑΖΟΥΡ» και «ΜΙΣΤΡΑΛ» της ελληνικής εταιρίας «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΡΟΥΖ». Τα πλοία «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», «ΑΠΟΛΛΩΝ», «ΙΑΣΩΝ» και «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» του Αντρέα Ποταμιάνου. Επίσης, τα πλοία «ΣΕΡΕΝΑΤΑ» και «ΠΡΙΝΣΕΣΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ» του εφοπλιστή Λούη και συνεταίρου του Αν. Ποταμιάνου, οι οποίοι έχουν συστήσει την εταιρία «ΡΟΓΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΡΟΥΖ». Το πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ΑΝΕΚ. Τέλος, στη Γένοβα βρίσκονται και τα πλοία «ΒΙΒΛΟΣ» και «DUCHESS M» του εφοπλιστή Μαραγκόπουλου στα οποία είναι επιβιβασμένοι οι Ιταλοί στρατιώτες. Οπως καταγγέλλεται από ναυτεργάτες, στα παραπάνω πλοία έχει επιβληθεί άκρατη τρομοκρατία σε βάρος των πληρωμάτων, καθώς οι «Ράμπο» που έχουν εγκατασταθεί ελέγχουν κάθε σημείο των πλοίων δίνοντας τις ανάλογες εντολές.

Οσο για αυτά που θα βάλουν στην τσέπη τους οι Ελληνες εφοπλιστές, αξίζει να αναφερθεί ότι η «ΦΕΣΤΙΒΑΛ» μόνο από το «ΓΙΟΥΡΟΠΕΑΝ ΒΙΖΙΟΝ» θα εισπράξει 1,1 δισ. δραχμές (3,25 εκατ. ευρώ). Επίσης, ο Ποταμιάνος μόνο από τη ναύλωση του «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», το οποίο είναι φορτωμένο με αστυνομικούς, θα εισπράξει τουλάχιστον 340 εκατ. δραχμές.

Οι Ελληνες εφοπλιστές με τη διάθεση των πλοίων τους για την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και την... προστασία των «8», απλώς συνεχίζουν την παράδοση να βρίσκονται «μέσα» σε κάθε «βρώμικη» δουλιά που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Είναι καταγραμμένες στην ιστορία οι υπηρεσίες τους προς τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ, προς το ΝΑΤΟ στον πόλεμο του «Κόλπου» και βέβαια τώρα σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε τα πλοία του εφοπλιστή Σαρλή, τα οποία μετέφεραν ΝΑΤΟικά πολεμοφόδια μέσα σε εμπορευματοκιβώτια κατά διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ