Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Για έβδομη μέρα, σήμερα, συνεχίζεται η απεργία των υπαλλήλων ασφαλείας των γαλλικών αεροδρομίων, οι οποίοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις μισθών, με το δεύτερο αίτημα, συγκεκριμένα, να χαρακτηρίζεται εντελώς μη ρεαλιστικό από τη Διοίκηση. Ετσι, για δεύτερη μέρα σήμερα, άνδρες της αστυνομίας και της χωροφυλακής αναμένονταν να αντικαταστήσουν τους υπαλλήλους ασφαλείας στον έλεγχο διαβατηρίων, αποσκευών και επιβατών, αν και η ένωση των συνδικάτων των αστυνομικών, με ανακοίνωσή της, κατέστησε σαφές ότι «δεν είναι ρόλος της αστυνομίας να παρεμβαίνει με τον τρόπο αυτό σε κοινωνικές εργατικές διαμάχες, ούτε να μετατρέπεται σε απεργοσπαστικό μηχανισμό».

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ορκίστηκε χτες πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Μαριάνο Ραχόι δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε σκληρά μέτρα λιτότητας με πρόσχημα τη μείωση κατά 16,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του δημοσιονομικού ελλείμματος, που στην πραγματικότητα αφορά τη σωτηρία του κεφαλαίου από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Πλοίο που μετέφερε 69 πυραύλους «Patriot» με εκρηκτικά και περίπου 150 τόνους της εκρηκτικής ουσίας νιτρογουανιδίνης (πικρίτης) εντόπισε χτες η φινλανδική αστυνομία. Οπως ανακοίνωσε, το πλοίο «Thor Liberty» που είχε ελλιμενιστεί στη χώρα για να φορτώσει καλώδια έπλεε από τη Γερμανία στην Κίνα, και μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις δεν είχε γίνει γνωστή η προέλευση των πυραύλων, ούτε και ο παραλήπτης τους.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Νέες απειλές για το μέλλον των σχέσεων Γαλλίας - Τουρκίας αν εγκριθεί νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, εκτόξευσε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα θα καταθέσει στην Τράπεζα του Νότου το 10% των συνολικών αποθεμάτων της σε χρυσό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων «επαναπατρίζονται» από διεθνείς τράπεζες. Τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας αποτιμώνται σε 12-13 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σε ελεύθερη πτώση προς τον πολιτικό του αφανισμό οδεύει το Κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την καγκελάριο Ανκελα Μέρκελ, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό «Stern», το ποσοστό του μειώθηκε και άλλο και έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του 2%. Παράλληλα, το ποσοστό της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) παραμένει σταθερό, στο 35%, όπως και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο 28% και των Πρασίνων στο 14%. Το κόμμα Die Linke κατέγραψε πτώση δύο μονάδων (7%), ενώ το Κόμμα των Πειρατών κατέγραψε, αντίθετα, αύξηση 2%, στο 9%.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ