Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΤΕΜ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην ΕΤΕΜ ΒΙΟΧΑΛΚΟ με θύμα τον 45χρονο εργάτη Κώστα Λουκόπουλο, που την Τρίτη καταπλακώθηκε από κλαρκ, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου «Η Μασίνα» και η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, καταλογίζοντας τις ευθύνες που αναλογούν τόσο στην εργοδοσία και την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας, όσο και στην πολιτική που στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους αφήνει τους εργάτες έρμαιο στα χέρια των εργοδοτών. «Ευθύνες - σημειώνεται - έχουν και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, γιατί στηρίζουν την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά μας για να αυξάνονται τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΠΕΜΕΝ: Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους μηχανικούς η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ την ερχόμενη Πέμπτη 27 Μάρτη στις 10 π.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα αγωνιστική τους στάση ενάντια στην αντεργατική, αντιναυτεργατική πολιτική.

ΣΟΦΤΕΞ: Και τις επτά έδρες του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων «Σόφτεξ» κατέλαβε το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων «Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση» ύστερα από τις αρχαιρεσίες που έγιναν χτες και προχτές. Στις εκλογές ψήφισαν 157. Η «Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση» πήρε 143 ψήφους και η ΠΑΣΚΕ 14 ψήφους.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Να απαλλαγεί από την εργαζόμενη Κατερίνα Γιαννουδάκη που απασχολούσε σε κατάστημά του με ρούχα στην Καλλιθέα, επιχειρεί ο ιδιοκτήτης Β. Νταϊφώτης. Πριν λίγες μέρες έκλεισε το ένα κατάστημά του στην Καλλιθέα, στο οποίο δούλευε για 14 χρόνια η Κατερίνα Γιαννουδάκη και της ζήτησε να πάει σε άλλο κατάστημά του στη Νέα Μάκρη, προκειμένου να την αναγκάσει σε παραίτηση. Η εργαζόμενη αρνήθηκε να πάει στη Ν. Μάκρη και η Επιθεώρηση Εργασίας χαρακτήρισε βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας την προσπάθεια του εργοδότη. Προχτές, μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το κατάστημα του εργοδότη στην Καλλιθέα, ο οποίος έφτασε εκεί συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις. Να σημειωθεί ότι ο εργοδότης δεν έχει απολύσει την εργαζόμενη, ούτε βέβαια έχει κάνει λόγο για αποζημίωση.

ΑμΕΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη 27 Μάρτη στις 11 π.μ. οι σπουδαστές και εργαζόμενοι του μοναδικού στην Αττική Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου. Διεκδικούν δουλειά για όλους τους απόφοιτους του ΚΕΚ, δημόσιο χαρακτήρα της σχολής κ.ά.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ: Την εκλογοαπολογιστική της Συνέλευση πραγματοποιεί στις 26 Μάρτη (9.30 π.μ., Σωκράτους 23, 4ος όροφος) η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθήνας και Περιχώρων. Ανάμεσα σε άλλα θα εκλεγεί και Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια εκλογών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) και παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» στη Λάρισα, όπου γίνεται η συνδιάσκεψη των Περιφερειαρχών στις 28 και 29 Μάρτη, διοργανώνουν για τις 28/3 οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας τη Δευτέρα 24 Μάρτη για το Ασφαλιστικό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ