Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΚΚΕ ισχυρό για το λαό

«

ΚΚΕ ισχυρό για το λαό, τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό». Αυτό δεν ήταν μόνο το σύνθημα του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Ηταν και είναι στόχος πνοής για το ΚΚΕ κι αποτέλεσε τον άξονα γύρω από τον οποίο ξετυλίχτηκε η συζήτηση στα πλαίσια του συνεδρίου. Ως προς το πώς με ταχείς ρυθμούς θα πάρει «σάρκα και οστά» το Συνέδριο συνέβαλε σημαντικά. Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε, οι αποφάσεις που πάρθηκαν, δίνουν στο ΚΚΕ νέα δυναμική, τροφοδοτούν την αισιοδοξία μελών και φίλων του πως μπορούμε να αγγίξουμε αυτό τον στόχο, καταπολεμώντας αδύνατα σημεία της μέχρι σήμερα δουλιάς μας, αξιοποιώντας υπαρκτές δυνατότητες, βάζοντας σε εφαρμογή προτάσεις που κατατέθηκαν στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Πρόκειται για ένα στόχο που δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ, είναι - και ως τέτοια πρέπει να συνειδητοποιηθεί ευρύτερα - υπόθεση του ίδιου του λαού, της εργατικής τάξης της χώρας, καθώς η επίτευξή του θα έχει ευεργετική επίδραση στις διεκδικήσεις τους για το παρόν και το μέλλον που οραματίζονται και δικαιούνται. Το ΚΚΕ δεν καταπιάνεται με την ισχυροποίησή του για να διαπραγματευτεί αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Ούτε πολύ περισσότερο ορμώμενο από μικροκομματικούς «εγωιστικούς» λόγους. Συζητά βασανιστικά τους τρόπους που θα το κάνουν πιο ισχυρό, περισσότερο ικανό να δένει και να υποτάσσει τη δράση στο παρόν, με το αύριο και την προοπτική, συνεγείροντας αγωνιστικά πλατιές λαϊκές μάζες, θέτοντάς τες σε κίνηση στην κατεύθυνση συγκρότησης του λαϊκού μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει ισχυροποίηση του ίδιου του λαϊκού, του εργατικού κινήματος.

Η ίδια η εμπειρία αδιάψευστος μάρτυρας. Οσο βαθιά στο χρόνο κι αν ανατρέξει κανείς, από την ίδρυσή του ως το πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσει πως όσο πιο ισχυρό ήταν το ΚΚΕ τόσο πιο αποτελεσματικοί ήταν οι λαϊκοί αγώνες και οι διεκδικήσεις κι όσο ισχυρότερο το λαϊκό κίνημα τόσο πιο ατσαλωμένο το ΚΚΕ. Στη συλλογική συνείδηση του λαού αυτό έχει καταγραφεί ανεξίτηλα. Σήμερα βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά. Πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη αγώνων, στη διεύρυνση συσπειρώσεων και στη διαμόρφωση νέων. Δε στεκόμαστε στο πρόβλημα, δείχνουμε την αιτία του και την οριστική του λύση, καταθέτοντας ολοκληρωμένα την πολιτική μας πρόταση. Παλεύουμε ακατάπαυστα να κερδίσουμε συνειδήσεις, να πείθουμε κάθε φορά περισσότερους να συμπορευτούν μαζί μας στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία.

Το 17ο Συνέδριό μας και οι αποφάσεις του μας δίνουν επιπρόσθετα εφόδια, αποτελούν το εφαλτήριο για να κάνουμε το ποιοτικό άλμα στη δράση μας, μένει πια να γίνουν κτήμα μελών, φίλων αλλά και ευρύτερα, άλλων ριζοσπαστικών δυνάμεων του λαού μας και να αρχίσει η αποφασιστική προώθησή τους στη ζωή. Αυτή θα είναι και η απάντησή μας σε όσους έσπευσαν να αποσιωπήσουν ακόμα και τη διενέργεια του ίδιου του Συνεδρίου, ή σε όσους μίλησαν για «ομφαλοσκόπηση» και ενασχόληση του ΚΚΕ με ζητήματα που δήθεν δεν αφορούν το λαό! Απέδειξαν και με αυτόν τον τρόπο ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι η δύναμη των ιδεών και των θέσεων, των προτάσεων του ΚΚΕ!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ