Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Απάντηση θα δώσει ο λαός

Σταθερά κλιμακώνει την επίθεση στο ΚΚΕ η πλουτοκρατία, με εμπροσθοφυλακή τον ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα που έχει αναλάβει εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά στην αντιΚΚΕ σπέκουλα. Ως γνήσιος υπηρέτης φανερών και άδηλων συμφερόντων, ο ΛΑ.Ο.Σ. μπαίνει μπροστά και σέρνει τον αντιΚΚΕ χορό, με την κυβέρνηση να «κρατάει το ίσο» και να πριμοδοτεί την προβοκατόρικη επίθεση. Γνωστός ο ρόλος τους και επικίνδυνος. Επιτίθενται λυσσαλέα στο ΚΚΕ, ανασύροντας την πιο μαύρη, την πιο εμετική προπαγάνδα, από την εποχή που οι κομμουνιστές σέρνονταν στο εκτελεστικό απόσπασμα με κατηγορίες περί «ξενοκίνητων», περί «εγκληματιών», περί «προδοσίας». Το «σίριαλ» συκοφάντησης και επίθεσης στο ΚΚΕ συνεχίστηκε χτες, με τον Α. Γεωργιάδη να μιλάει για εγκληματικές ενέργειες του ΠΑΜΕ (εννοώντας τις απεργίες), για «ασυλία» στο ΚΚΕ, για «παράρτημα» της Σοβιετικής Ενωσης και άλλα φαιδρά.

Είχε προηγηθεί προχτές ο πρόεδρός του, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ταύτισε τις απεργίες με την τρομοκρατία, ενώ λίγες μέρες πριν είχε εμμέσως καλέσει τους «αγανακτισμένους πολίτες» σε «αυτοδικία» απέναντι στους απεργούς ναυτεργάτες. Και αυτά είναι μόνο τα πιο πρόσφατα παραδείγματα σε μια εντεινόμενη αντιΚΚΕ επίθεση, η οποία στοχοποιεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που αντί να σκύψουν τη μέση επιλέγουν το δρόμο του αγώνα. Γιατί αυτό είναι που ενοχλεί την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση. Αυτό είναι που κινητοποιεί το φερέφωνό της να σπέρνει συκοφαντίες, ύβρεις και τρομοκρατία απέναντι στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Ενοχλεί το ότι τη στιγμή που η πλουτοκρατία επιδιώκει «σιγήν ιχθύος» για να περάσει ανενόχλητη τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, με πρωτοπορία τους κομμουνιστές, οργανώνουν κινητοποιήσεις, συμμετέχουν σε απεργίες, συσπειρώνονται γύρω από τον ταξικό πόλο, το ΠΑΜΕ. Πολύ περισσότερο, αποκτούν αγωνιστική εμπειρία πολύτιμη για το μέλλον του απαιτητικού αγώνα.

Δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι παρ' όλη την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει εδώ και μήνες σε βάρος του λαού, κραδαίνοντας την απειλή της χρεοκοπίας της χώρας ή της απόλυσης και της ανεργίας, οι θέσεις του ΚΚΕ καταγράφουν αυξανόμενη απήχηση, ενώ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι προσεγγίζουν το ΠΑΜΕ, συζητούν με το ΚΚΕ για τη στρατηγική πρόταση διεξόδου. Χτυπώντας το ΚΚΕ, η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί της υπηρέτες στοχεύουν στο χτύπημα της πρωτοπορίας του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γιατί εκείνος που μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια της πλουτοκρατίας για κατάργηση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων είναι ο οργανωμένος λαός, που αναπτύσσει πάλη με ταξικό προσανατολισμό, ριζοσπαστικοποιεί και σε μια πορεία πολιτικοποιεί τους αγώνες του.

Εκεί στοχεύουν. Γιατί γνωρίζουν ότι προϋπόθεση για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και η συνείδηση των εργαζομένων είναι να χτυπηθεί το ΚΚΕ. Αυτό επιδιώκουν, τρέφοντας φρούδες ελπίδες πως θα τα καταφέρουν. Την απάντηση την κρατάει στα χέρια του ο λαός, που μπορεί και πρέπει ακόμα πιο θαρρετά να βγάλει συμπεράσματα. Να δει ότι πίσω από τον κουρνιαχτό της αντιΚΚΕ επίθεσης με πρωτομάστορα το ΛΑ.Ο.Σ. κρύβεται η επιθετικότητα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων κ.ά. ενάντια στους εργαζόμενους. Με το δυνάμωμα της ενιαίας πάλης του ο λαός να αποδείξει στην πράξη ότι θα πέσουν στο κενό οι συκοφαντίες στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ, στον ίδιο του τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια.


Ελένη ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ