ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάρτη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Στις 6 το απόγευμα στον Περισσό, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Πρόσκληση σε μαθητές και γονείς παιδιών όλων των ηλικιών από Αθήνα και Πειραιά, σε όσους αγωνιούν για τις διαστάσεις που λαμβάνει η μάστιγα των ναρκωτικών, να βρεθούν αύριο το απόγευμα στον Περισσό απευθύνει το ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας της Οργάνωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα προβληθεί επίσης βίντεο για τα ναρκωτικά που έχει επιμεληθεί η ΚΝΕ και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της θεραπευτικής κοινότητας «Νόστος».

Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ έχει βρει ιδιαίτερη ανταπόκριση σε ανθρώπους του αθλητισμού, που μιλούν στο «Ριζοσπάστη» και δηλώνουν τη στήριξή τους στην εκδήλωση και την καμπάνια της ΚΝΕ.

Μέσα από την καμπάνια, η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Να επιλέξουν την αγωνιστική ανυπότακτη στάση ζωής κόντρα στη ναρκω-κουλτούρα, στις εξαρτήσεις, το δρόμο της πάλης για μια άλλη κοινωνία που θα υπηρετεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Εκείνες που σήμερα συμπιέζονται στο όνομα της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

«Η χρήση ουσιών από ολοένα και μικρότερες ηλικίες, τα υψηλά ποσοστά σε εργατογειτονιές, επαγγελματικές σχολές και νυχτερινά σχολεία, χωριά που χτυπιούνται από το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών, η αλματώδης άνοδος της χρήσης στο Στρατό, είναι σήμα κινδύνου συνολικά για το ταξικό εργατικό και επαναστατικό κίνημα, πρώτα από όλα για την Κομμουνιστική Νεολαία. Η επίθεση που δέχεται η νεολαία από τα ναρκωτικά είναι επίθεση για συμβιβασμό και υποταγή, είναι επίθεση στο μυαλό», σημειώνεται στην απόφαση του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, της μόνης πολιτικής Νεολαίας με ξεκάθαρη θέση και μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται η καμπάνια με εξορμήσεις, εκδηλώσεις που προβάλλουν συνολικά την πρόταση για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την πάλη ενάντια στις εξαρτήσεις.

Αλλες εκδηλώσεις της καμπάνιας
  • Η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ διοργανώνει μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, σήμερα και αύριο και στις 19-20 Μάρτη στα δημοτικά γήπεδα του Αγ. Γεωργίου (Ν. Ιωνία) και του Ηλ. Σταθμού Περισσού.
  • Η Οργάνωση Μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει σήμερα συνάντηση νέων καλλιτεχνών στην καφετέρια «cinema», στα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου, στις 7 το απόγευμα. Νέοι που ασχολούνται με τη μουσική, το χορό, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο θα συζητήσουν πώς μέσα και από την τέχνη, μακριά από σπόνσορες και χορηγούς, μπορούμε να αντιπαλέψουμε τη ναρκω-κουλτούρα που προβάλλεται.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Φωκίδας της ΚΝΕ διοργανώνει αύριο Κυριακή, στην Αμφισσα, εκδήλωση με θέμα «Ανυπότακτη - αγωνιστική στάση ζωής, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά - η πρόταση της ΚΝΕ». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου με ομιλήτρια την Γεωργία Καλατζάκου, μέλος της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ.
Για την οργάνωση της εργατικής νεολαίας

Ξεκινά σήμερα το διήμερο εκδηλώσεων των εργατικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης

Ξεκινά σήμερα, Σάββατο, το διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι εργατικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας για την οργάνωση των νέων εργαζομένων. Οι εκδηλώσεις γίνονται στην ΕΔΟΘ και θα ξεκινούν στις 7 μ.μ. και τις δύο μέρες. Σήμερα, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μετανάστες. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη «Η απεργία» και μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Αύριο, Κυριακή, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συνεισφορά του ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, θα γίνει προβολή DVD για το γυναικείο ζήτημα, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Πολύμορφα ξεδιπλώνονται οι δραστηριότητες της καμπάνιας σε όλη τη χώρα με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στέκια νεολαίας και πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Σήμερα, στην Πρέβεζα, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, παρουσίαση του βιβλίου «Το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα 1918-1948 - Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γιώργου Μαυρίκου. Θα μιλήσει ο Κώστας Ντακοβάνος, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Εργαζομένων Αρτας - Πρέβεζας - Λευκάδας.

Η ΝΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ διοργανώνει, την Τετάρτη 16 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στη Λαμία, εκδήλωση με θέμα «Η μεγάλη απεργία της ΛΑΡΚΟ του 1976 - αγωνιστική παρακαταθήκη του τότε, οδηγός μας στους σημερινούς αγώνες». Στην εκδήλωση, που θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, θα μιλήσει ο Χρήστος Οικονόμου, στέλεχος του ΚΚΕ και τότε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, και ο Νεόφυτος Θάνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
«Αναδεικνύεται το οξυμένο πρόβλημα των ναρκωτικών»

Ποδοσφαιριστής

«Στηρίζω οποιαδήποτε πρωτοβουλία παίρνει η ΚΝΕ για να προβάλει τη θέση της, τόσο γενικά όσο και ιδιαίτερα αυτή την καμπάνια που αναδεικνύει το οξυμένο πρόβλημα των ναρκωτικών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μη στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία ή έστω να διαφωνήσει με τη θέση που έχει η ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Ο διαχωρισμός των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά δεν υφίσταται. Δεν μπορείς να χωρίσεις τα ναρκωτικά σε κατηγορίες. Δεν συμφωνώ με αυτόν το διαχωρισμό και πιστεύω ότι δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι υφίσταται. Εχω έρθει σε επαφή με παιδιά που έχουν καταλήξει σε άσχημη κατάσταση και που από τις μαρτυρίες τους φαίνεται πως έχουν φτάσει ως εκεί, ξεκινώντας από τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά. Βρίσκω πολύ πετυχημένο το σύνθημα για "Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις".

Και στατιστικά λένε ότι ο Αθλητισμός από μικρή ηλικία βοηθάει στο να μην καταλήξει ένας νέος στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αν ασχοληθεί ένας νέος με τον αθλητισμό και γεμίσει με αυτό τις ελεύθερες ώρες του, ίσως τον αποτρέψει από το να ψάξει για ουσίες».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
«Τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»

Μπασκετμπολίστας

actionimages

«Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της ΚΝΕ κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι αξιέπαινη και φυσικά με βρίσκει σύμμαχο. Εγώ, από την πλευρά μου και λόγω της ενασχόλησής μου με το μπάσκετ, θα ήθελα να παροτρύνω τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό που πέρα από τη σωματική υγεία μπορεί να τους προσφέρει τόσες χαρές και συγκινήσεις που φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αυταπάτες και τις κακές συνέπειες που προκαλούν τα ναρκωτικά».

Η Αλέκα Παπαρήγα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση των εργαζομένων, τη Δευτέρα 14 του Μάρτη και ώρα 7.15 το πρωί.

Στην Πάτρα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο Πάτρας θα μιλήσει την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης. Η εκδήλωση, που διοργανώνουν η ΚΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ, έχει θέμα: «Η πρόταση της ΚΝΕ για την οργάνωση της πάλης και του κινήματος των φοιτητών - σπουδαστών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ