ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Να 'ρθουν τα πάνω κάτω!

Κινητοποιήσεις σε δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και σε γειτονιές της Λάρισας στις 15 Σεπτέμβρη

Από τη συμμετοχή των Συντονιστικών των μαθητών σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού
Από τη συμμετοχή των Συντονιστικών των μαθητών σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού
Πολύμορφες ήταν οι αντιδράσεις των μαθητών που υποδέχτηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας το μήνυμα του υπουργείου Παιδείας για «καλή σχολική χρονιά» στέλνοντας το δικό τους σκληρό και αποφασιστικό μήνυμα. Οι μαθητές επιστράτευσαν από γιουχαΐσματα, μέχρι τις ανακοινώσεις των δικών τους συλλογικών οργάνων, των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις τα διάβασαν με το «έτσι θέλω», αγνοώντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης που έγιναν από μερίδα διευθυντών με το «καλημέρα» της έναρξης της σχολικής περιόδου.

«Να φέρουν τα πάνω κάτω», να στείλουν το δικό τους, αγωνιστικό μήνυμα, να οργανωθούν από την πρώτη μέρα, καλεί τους μαθητές η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, με ανακοίνωσή της. Η Γραμματεία καλεί τους μαθητές να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε Γενικές Συνελεύσεις, αποφασίζοντας αποχές, κλεισίματα δρόμων, ενώ την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη προχωρούν σε συλλαλητήρια κατά δήμο και γειτονιά.

Στον Πειραιά σήμερα θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί παμπειραϊκό συλλαλητήριο.

Στο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου οι μαθητές αντέδρασαν όταν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής επισκέφθηκε το σχολείο και μετέφερε το μήνυμα του υπουργείου. Υπήρξαν αναβρασμός και αντιδράσεις σε πολλά σχολεία.«Με αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία», σημειώνει το ΣΑΣΑ.

Στη Λάρισα

Με σύνθημα «Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα από την πρώτη μέρα του σχολείου», χτες το πρωί σε πολλά σχολεία της Λάρισας εκπρόσωποι του Συντονιστικού, παρά την επιχείρηση κάποιων διευθυντών να τους το απαγορεύσουν, διάβασαν την αγωνιστική απάντηση των μαθητών, μετά την ανάγνωση του μηνύματος της υπουργού που έγινε στον αγιασμό. Κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν και σήμερα στα προαύλια των σχολείων, όπου δε διαβάστηκε και στις μαθητικές αίθουσες.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας συνεδρίασε προχτές κι έδωσε τον τόνο, ενώ χτες συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε κινητοποιήσεις, που ξεκινούν άμεσα με αποχή από τα μαθήματα, για τα οποία δεν έχουν δοθεί βιβλία και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Σ' αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζονται μαθητικές κινητοποιήσεις για την Πέμπτη, στις γειτονιές των σχολείων.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε ξεσηκωμό καλεί τους μαθητές και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και προγραμματίζει συλλαλητήριο, την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Κυριακή, αποφάσισε και καλεί τα 15μελή να συνεδριάσουν σήμερα και να οργανώσουν τις συνελεύσεις των σχολείων τους, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να καλέσουν τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους! Παράλληλα, να προγραμματίσουν τοπικές κινητοποιήσεις για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τρίτη, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις έξω από τα σχολεία προγραμματίζονται στο 2ο Γυμνάσιο και 31ο ΕΛ Χαριλάου, στο «Κόκκινο» (ΕΠΑΛ), στο 23ο ΕΛ, στο 1ο Γυμνάσιο και ΕΛ Σταυρούπολης, στο διαπολιτισμικό ΕΛ Ευόσμου, στο 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, στο Συγκρότημα Αμπελοκήπων και στο 7ο Γυμνάσιο.

Παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε σχολεία πραγματοποίησαν χτες οι μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μαθητές πήραν το λόγο μετά την ανάγνωση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας και κάλεσαν τους συμμαθητές σε οργάνωση του αγώνα, ενώ κατήγγειλαν την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης να πραγματοποιεί περιπολίες έξω από τα σχολεία με πρόσχημα την ασφάλεια των μαθητών.

Εξω από τα σχολεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας έκαναν χτες εξορμήσεις οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων οι μαθητές αποφάσισαν να οργανώσουν τον αγώνα τους και προγραμματίζουν για σήμερα Γενική Συνέλευση.

Πολύμορφες κινητοποιήσεις από την πρώτη μέρα
  • Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΟΕΔΒ από γονείς και εκπαιδευτικούς
  • Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με το πρώτο κουδούνι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν μήνυμα αντεπίθεσης στον «εκπαιδευτικό» μεσαίωνα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, υλοποιώντας σχεδιασμούς που μετρούν χρόνια πίσω. Από χτες, αλλά και σήμερα και τις επόμενες μέρες προχωρούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συσκέψεις.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνονται ανά την Ελλάδα προγραμματίζονται:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Μητροπόλεως 26 - 28) πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και μαθητές.
  • Σήμερα, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Περιστερίου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Γ' Αθήνας, στη 1 το μεσημέρι.
  • Τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) κάνει σήμερα η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στο κτιριακό συγκρότημα του Ευκλείδη (11 π.μ.).
  • Στην Κεφαλονιά, σήμερα διοργανώνεται διαδήλωση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, από το Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό των μαθητών και συλλόγους γονέων.
  • Σε συντονισμό της δράσης για την Παιδεία καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου, πραγματοποιώντας σύσκεψη αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Δαμάρεως 65, Παγκράτι).
  • Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς συνδιοργανώνουν συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και την οργάνωση της πάλης, την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα «Μαρίας Τσιροπούλα» του ΕΣΥΝ.

Οι Σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι διαμαρτυρία στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Από το πρωί, εκπαιδευτικοί σε πολλά σχολεία ύψωσαν πανό και επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους διευθυντές.

Στο δημοτικό σχολείο του Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου, αντί αγιασμού, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο δρόμο έξω από το σχολείο και στη συνέχεια μπροστά στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η περιοχή τους. Στο Μελισσοχώρι, το μοναδικό δημοτικό σχολείο, με προδιαγραφές στέγασης για περίπου 150 μαθητές, καλείται φέτος να καλύψει τις ανάγκες για 310 παιδιά.

Χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάνης Ζιώγας επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» και η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου σχολεία της Πολίχνης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εκπαίδευσης έκανε χτες μετά τον αγιασμό των σχολείων αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με ανακοίνωσή του, καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να ορθώσουν ένα μέτωπο Παιδείας ικανό ν' αποκρούει την αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου καλεί τους Συλλόγους Γονέων σε επαγρύπνηση και συνεχή επαφή με την Ενωση, προκειμένου να συντονίσουν την πάλη τους.

Ο αγώνας έχει αποτελέσματα

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο 3ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β' Αθήνας, προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, με αφορμή την απόπειρα σύμπτυξης τριών τμημάτων του σχολείου αυτού, σε δύο, που επιχειρήθηκε. Από την παράσταση, απέσπασαν δέσμευση ότι τα τρία αυτά τμήματα της Δ' Τάξης, θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά κι ότι επίσης η Α' Δημοτικού θα λειτουργήσει με τρία τμήματα. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» τονίζει ότι «πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών και γονιών μπορεί να φέρνει αποτελέσματα».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
2,5 ευρώ τα πάσο!

Δεν υποχωρούν φοιτητές και σπουδαστές από τον αγώνα ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

Το φοιτητικό πάσο (για λεωφορεία, μετρό κ.ά.) θα κοστίζει, πλέον, 2,46 ευρώ και θα παραλαμβάνεται από εμπορικά καταστήματα! Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για τη χορήγηση πάσο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr, που θα ενεργοποιηθεί.

Η αίτηση θα εγκρίνεται από τη Γραμματεία της κάθε σχολής και ο φοιτητής θα παραλαμβάνει το πάσο του από «συγκεκριμένο σημείο παράδοσης». Τα «σημεία παράδοσης είναι προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα που έχουν προσδιοριστεί από τον ανάδοχο του έργου». Τα νέα πάσο θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες και δε θα χρεώνεται η έκδοση φωτογραφιών.

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι υπήρχε τεράστια καθυστέρηση με το θέμα των πάσο και είχαν γίνει κινητοποιήσεις για να ξεκινήσει η διανομή τους. Μέχρι τώρα σε κάποια ιδρύματα τα πάσο μοιράζονταν δωρεάν και σε άλλα με το αντίτιμο του 1 ή των 2 ευρώ. Οπως είναι φανερό, οι περσινές καθυστερήσεις δεν ήταν τυχαίες... Στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση, άλλωστε, όλα είναι μπίζνες και όλα κοστίζουν!

Νέες φοιτητικές διαδηλώσεις την Πέμπτη

Δεν υποχωρούν οι φοιτητές και οι σπουδαστές απ' τον αγώνα τους, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Με καταλήψεις και διαδηλώσεις συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε νέο συλλαλητήριο, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Χτες, στη Γενική Συνέλευση της Νοσηλευτικής Αθήνας υπερψηφίστηκε το πλαίσιο του ΜΑΣ και ο Σύλλογος καλεί στο συλλαλητήριο την Πέμπτη. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε όλες τις σχολές, καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Συνεχίζονται οι καταλήψεις απ' τις δυνάμεις του ΜΑΣ στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθήνας, στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στον Ειδικό Λογαριασμό Ερευνας του ΕΜ Πολυτεχνείου.

Χτες, ξεκίνησαν οι εγγραφές των φοιτητών και των σπουδαστών σε ορισμένες σχολές. Η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας υποστηρίζει πως δε θα ξεκινήσει εγγραφές, αν δεν σταματήσει η κατάληψη! Το γεγονός καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Με τεράστιες ελλείψεις η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ και του Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ

«Πολλά ειδικά σχολεία δε θα ανοίξουν σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Πάνω από 180.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, δε θα βρουν και φέτος το δικό τους σχολείο», καταγγέλλουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. «Δάσκαλοι δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχει ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ η μεταφορά των παιδιών είναι στον αέρα περιμένοντας την αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων»...

Χθες - μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς - γονείς και άτομα με αναπηρία διαδήλωσαν σε διάφορα σχολεία ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.

Ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγοι, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί) διαπίστωσαν στην κινητοποίηση στα τρία σχολεία (γυμνάσιο, λύκειο και ΤΕΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ιλιον.

Κλειστό έμεινε και το ειδικό σχολείο (γυμνάσιο - λύκειο) στο Ναύπλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου την περασμένη Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ειδοποίησε τους γονείς να μην πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο καθότι λόγω έλλειψης προσωπικού υπάρχει αδυναμία στη λειτουργία του ενώ, όπως είπαν, θα ενημερώσουν εκ νέου τους γονείς πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Αντίστοιχα, τα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά, Ελευσίνας, Νέου Ηρακλείου και Αιγάλεω παραμένουν κλειστά και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσουν. Το Εργαστήριο Αγίου Δημητρίου θα υπολειτουργήσει (με μειωμένο ωράριο) ενώ ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Γονείς και μαθητές διαδήλωσαν και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Οπως καταγγέλλει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών «οι εργαζόμενοι της αστικής εταιρείας "Πρωτοπορία" παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 8 μήνες, οι μόνιμοι εργαζόμενοι μειώθηκαν κατά 20 και τηρούμε τις επιφυλάξεις μας πόσα βιβλία θα είναι έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά. Το εκπαιδευτικό προσωπικό που ανήκει στην "Πρωτοπορία" είναι σε επίσχεση εργασίας από τον Ιούλιο, χωρίς η διοίκηση και το υπουργείο να έχει δώσει λύσεις, η "Πρωτοπορία" καλύπτει τις βασικές ανάγκες του κέντρου (εκπαίδευση, μεταφορές, λοιπό προσωπικό)».

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στρατιωτικοί σε ρόλο οδηγού και συνοδού!

Επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελιχθεί απέναντι στα αδιέξοδα που γεννά η φιλομονοπωλιακή διαχείριση της κρίσης

Με επιστράτευση προσωπικού από τις Ενοπλες Δυνάμεις και την τοποθέτησή τους σε θέσεις οδηγών και συνοδών που θα στελεχώσουν τα οχήματα μεταφοράς των μαθητών στα ειδικά σχολεία, η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις συνέπειες από τη βαθιά αντιδραστική πολιτική της και τα αδιέξοδα από την αστική διαχείριση της κρίσης.

Από σήμερα, μετά από αίτημα του υπουργείου Παιδείας προς το υπουργείο Αμυνας, 30 οδηγοί και 32 συνοδοί προερχόμενοι από το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβαν ανά την Ελλάδα τη νέα τους αποστολή, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους και αποστολές μακριά από τα καθήκοντά τους, που βέβαια δεν έχουν σχέση ούτε με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (φυσικών καταστροφών).

Τα παιδιά στα ειδικά σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια) αντιμετωπίζουν για μια ακόμη φορά οξυμένα προβλήματα, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό (εκπαιδευτικό - βοηθητικό), στη μεταφορά και τις κτιριακές υποδομές, που στις περισσότερες περιπτώσεις να θεωρείται αμφίβολη ακόμα και η λειτουργία των περισσότερων δομών ειδικής αγωγής. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των ΑμΕΑ στα σχολεία, η κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι θα εξασφαλίσει έγκαιρα τις παρατάσεις για τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις προσωπικού, δεν έκανε τίποτα και στράφηκε στο υπουργείο Αμυνας για χρήση του στρατιωτικού μηχανισμού.

Χαρακτηριστικό του χάους που επικρατεί, είναι ότι τα παιδιά που εγγράφηκαν φέτος για πρώτη φορά στα ειδικά σχολεία δε χωρούν στο περσινό πρόγραμμα των δρομολογίων, με αποτέλεσμα αν τη μεταφορά τους δεν αναλάβουν οι γονείς, τα παιδιά αυτά - που στην πλειοψηφία τους έχουν βαριές αναπηρίες - να μην μπορούν να μεταφερθούν στο σχολείο τους. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το όλο θέμα, είναι πως το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε το διαγωνισμό για την πρόσληψη 72 οδηγών και συνοδών μόλις στις 2 Σεπτέμβρη και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του μήνα.

ΛΑΡΙΣΑ
Η αγωνιστική απάντηση στο μήνυμα της υπουργού

Το μήνυμα του Συντονιστικού των μαθητών που διαβάστηκε χτες σε πολλά σχολεία

«Τέρμα πια στις κοροϊδίες!

Αυτοί που μας κλέβουν τα βιβλία από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι! Αυτοί που κλέβουν τον πλούτο από τους γονείς μας, τους κατηγορούν ότι φταίνε για την κρίση! Μας θέλουν φτηνούς και αμόρφωτους για να βγάζουν τα κέρδη τους τα παράσιτα, οι πολυεθνικές! Για μας μόνο φτώχεια, ταξικοί φραγμοί, να σκύβουμε το κεφάλι!

Σας απαντάμε:

Μαθητικός ξεσηκωμός! Μαζί με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες! Είμαστε περισσότεροι, έχουμε τη δύναμη!

Λέμε ξεκάθαρα σε όλους όσους χτυπάνε το παρόν και το μέλλον μας: Μας φέρατε πρώτη μέρα σε ένα σχολείο που είναι για τα μέτρα σας, δεν είναι για τους μαθητές! Χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση, χωρίς μεταφορές, ένα σχολείο που δεν υπάρχει! Σας λέμε: Οσο δεν φέρνετε βιβλία, καθαρίστριες, καθηγητές μάθημα δεν γίνεται!

Αν μας απειλείτε με απουσίες και τρομοκρατία, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Απουσία παίρνετε εσείς που μας ζητάτε να βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη! Απουσία από ένα σχολείο που δεν υπάρχει δεν μπορείς να πάρεις!

Μπαίνουμε από την πρώτη μέρα στον αγώνα! Για το σχολείο των δικών μας αναγκών, των αναγκών του λαού και όχι των λίγων!

Από εδώ, το σχολείο μας, μαζί με όλα τα σχολεία, όλους τους συμμαθητές μας στην Ελλάδα, με το συντονιστικό μας σας φωνάζουμε καθαρά:

"Δώστε λεφτά να πάρουμε βιβλία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!"».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ