Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
2,5 ευρώ τα πάσο!

Δεν υποχωρούν φοιτητές και σπουδαστές από τον αγώνα ενάντια στο νόμο - πλαίσιο

Το φοιτητικό πάσο (για λεωφορεία, μετρό κ.ά.) θα κοστίζει, πλέον, 2,46 ευρώ και θα παραλαμβάνεται από εμπορικά καταστήματα! Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για τη χορήγηση πάσο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr, που θα ενεργοποιηθεί.

Η αίτηση θα εγκρίνεται από τη Γραμματεία της κάθε σχολής και ο φοιτητής θα παραλαμβάνει το πάσο του από «συγκεκριμένο σημείο παράδοσης». Τα «σημεία παράδοσης είναι προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα που έχουν προσδιοριστεί από τον ανάδοχο του έργου». Τα νέα πάσο θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες και δε θα χρεώνεται η έκδοση φωτογραφιών.

Υπενθυμίζουμε πως πέρσι υπήρχε τεράστια καθυστέρηση με το θέμα των πάσο και είχαν γίνει κινητοποιήσεις για να ξεκινήσει η διανομή τους. Μέχρι τώρα σε κάποια ιδρύματα τα πάσο μοιράζονταν δωρεάν και σε άλλα με το αντίτιμο του 1 ή των 2 ευρώ. Οπως είναι φανερό, οι περσινές καθυστερήσεις δεν ήταν τυχαίες... Στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση, άλλωστε, όλα είναι μπίζνες και όλα κοστίζουν!

Νέες φοιτητικές διαδηλώσεις την Πέμπτη

Δεν υποχωρούν οι φοιτητές και οι σπουδαστές απ' τον αγώνα τους, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Με καταλήψεις και διαδηλώσεις συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε νέο συλλαλητήριο, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Χτες, στη Γενική Συνέλευση της Νοσηλευτικής Αθήνας υπερψηφίστηκε το πλαίσιο του ΜΑΣ και ο Σύλλογος καλεί στο συλλαλητήριο την Πέμπτη. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε όλες τις σχολές, καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Συνεχίζονται οι καταλήψεις απ' τις δυνάμεις του ΜΑΣ στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθήνας, στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στον Ειδικό Λογαριασμό Ερευνας του ΕΜ Πολυτεχνείου.

Χτες, ξεκίνησαν οι εγγραφές των φοιτητών και των σπουδαστών σε ορισμένες σχολές. Η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας υποστηρίζει πως δε θα ξεκινήσει εγγραφές, αν δεν σταματήσει η κατάληψη! Το γεγονός καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παραβατική συμπεριφορά» η κατάληψη αιθουσών!(2013-02-16 00:00:00.0)
«Οχι στα Συμβούλια Διοίκησης»(2012-10-13 00:00:00.0)
Απαίτησαν άμεσες λύσεις για φλέγοντα προβλήματα(2011-11-26 00:00:00.0)
Πολύπλευρη δράση φοιτητών - σπουδαστών(2011-10-18 00:00:00.0)
Νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη(2011-09-20 00:00:00.0)
Να δοθούν τα πάσο σε όλους. Τώρα!(2010-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ