Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η επιχείρηση τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων στην Εισαγγελία του Πειραιά για την αναζήτηση στοιχείων των μαθητών του 15μελούς του ΕΠΑΛ Περάματος

Με τον πιο έντονο τρόπο, αντιπροσωπείες συλλόγων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών καταδίκασαν χτες, στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά, το προκλητικό γεγονός, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Περάματος (Ικόνιο) να καλείται από την Αστυνομία να «καταδώσει» στοιχεία των μαθητών του προηγούμενου 15μελούς, για τις καταλήψεις που είχαν γίνει στο σχολείο την περσινή σχολική χρονιά.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε από αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, από μέλη διοικήσεων Συλλόγων Εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ κλπ) που είναι στη Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πειραιά του ΠΑΜΕ. Μαζί με την αντιπροσωπεία ήταν η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Από τους φορείς επισημάνθηκε προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, ότι πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση σε βάρος συνολικά παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών και επισημάνθηκε ότι πρόκειται για επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους μαθητές και να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της, που φέτος οδήγησε στο εξωφρενικό σημείο τα παιδιά να μην έχουν ούτε βιβλία. Οι φορείς διαμήνυσαν ότι αυτή η επιχείρηση θα πέσει στο κενό.

Να σημειωθεί ότι οι καταλήψεις για τις οποίες «καταζητούνται» τα παιδιά του 15μελούς αφορούσαν (μαζί με το γενικότερο πλαίσιο που πρόβαλαν οι αγωνιστικές δυνάμεις) την επισκευή του σχολείου τους, του οποίου ορισμένα τμήματα είναι... υπό κατάρρευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ