Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Να 'ρθουν τα πάνω κάτω!

Κινητοποιήσεις σε δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και σε γειτονιές της Λάρισας στις 15 Σεπτέμβρη

Από τη συμμετοχή των Συντονιστικών των μαθητών σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού
Από τη συμμετοχή των Συντονιστικών των μαθητών σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού
Πολύμορφες ήταν οι αντιδράσεις των μαθητών που υποδέχτηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας το μήνυμα του υπουργείου Παιδείας για «καλή σχολική χρονιά» στέλνοντας το δικό τους σκληρό και αποφασιστικό μήνυμα. Οι μαθητές επιστράτευσαν από γιουχαΐσματα, μέχρι τις ανακοινώσεις των δικών τους συλλογικών οργάνων, των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις τα διάβασαν με το «έτσι θέλω», αγνοώντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης που έγιναν από μερίδα διευθυντών με το «καλημέρα» της έναρξης της σχολικής περιόδου.

«Να φέρουν τα πάνω κάτω», να στείλουν το δικό τους, αγωνιστικό μήνυμα, να οργανωθούν από την πρώτη μέρα, καλεί τους μαθητές η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, με ανακοίνωσή της. Η Γραμματεία καλεί τους μαθητές να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε Γενικές Συνελεύσεις, αποφασίζοντας αποχές, κλεισίματα δρόμων, ενώ την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη προχωρούν σε συλλαλητήρια κατά δήμο και γειτονιά.

Στον Πειραιά σήμερα θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί παμπειραϊκό συλλαλητήριο.

Στο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου οι μαθητές αντέδρασαν όταν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής επισκέφθηκε το σχολείο και μετέφερε το μήνυμα του υπουργείου. Υπήρξαν αναβρασμός και αντιδράσεις σε πολλά σχολεία.«Με αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία», σημειώνει το ΣΑΣΑ.

Στη Λάρισα

Με σύνθημα «Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα από την πρώτη μέρα του σχολείου», χτες το πρωί σε πολλά σχολεία της Λάρισας εκπρόσωποι του Συντονιστικού, παρά την επιχείρηση κάποιων διευθυντών να τους το απαγορεύσουν, διάβασαν την αγωνιστική απάντηση των μαθητών, μετά την ανάγνωση του μηνύματος της υπουργού που έγινε στον αγιασμό. Κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν και σήμερα στα προαύλια των σχολείων, όπου δε διαβάστηκε και στις μαθητικές αίθουσες.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας συνεδρίασε προχτές κι έδωσε τον τόνο, ενώ χτες συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε κινητοποιήσεις, που ξεκινούν άμεσα με αποχή από τα μαθήματα, για τα οποία δεν έχουν δοθεί βιβλία και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Σ' αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζονται μαθητικές κινητοποιήσεις για την Πέμπτη, στις γειτονιές των σχολείων.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε ξεσηκωμό καλεί τους μαθητές και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και προγραμματίζει συλλαλητήριο, την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Κυριακή, αποφάσισε και καλεί τα 15μελή να συνεδριάσουν σήμερα και να οργανώσουν τις συνελεύσεις των σχολείων τους, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να καλέσουν τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους! Παράλληλα, να προγραμματίσουν τοπικές κινητοποιήσεις για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τρίτη, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις έξω από τα σχολεία προγραμματίζονται στο 2ο Γυμνάσιο και 31ο ΕΛ Χαριλάου, στο «Κόκκινο» (ΕΠΑΛ), στο 23ο ΕΛ, στο 1ο Γυμνάσιο και ΕΛ Σταυρούπολης, στο διαπολιτισμικό ΕΛ Ευόσμου, στο 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, στο Συγκρότημα Αμπελοκήπων και στο 7ο Γυμνάσιο.

Παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε σχολεία πραγματοποίησαν χτες οι μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μαθητές πήραν το λόγο μετά την ανάγνωση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας και κάλεσαν τους συμμαθητές σε οργάνωση του αγώνα, ενώ κατήγγειλαν την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης να πραγματοποιεί περιπολίες έξω από τα σχολεία με πρόσχημα την ασφάλεια των μαθητών.

Εξω από τα σχολεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας έκαναν χτες εξορμήσεις οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων οι μαθητές αποφάσισαν να οργανώσουν τον αγώνα τους και προγραμματίζουν για σήμερα Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ