Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Κόβονται οι άδειες των νεοσυλλέκτων

Την άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων «στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID-19 στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κόβει το ΓΕΕΘΑ. Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας λαμβάνουν Φύλλο Πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους. Για αντιστάθμισμα θα απολυθούν 15 μέρες νωρίτερα.

Παραπέρα, σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε στο ΓΕΣ, εξετάζονται και άλλα μέτρα, όπως αναστολή για τις εορταστικές άδειες για το Πάσχα, τις εξόδους οπλιτών από τα στρατόπεδα κ.λπ.

Την ίδια ώρα μιλώντας χτες στον «ΑΝΤ1», ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, σπεύδοντας να προσπεράσει καταγγελίες για μη τήρηση βασικών μέτρων υγιεινής στους στρατώνες... έστριψε διά του αρραβώνος, λέγοντας ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν, για πάρα πολλούς λόγους. Οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν να εκτελούν το καθήκον τους και την αποστολή τους, παράλληλα όμως να λαμβάνουν τα μέτρα προφύλαξης αυτά που λαμβάνει και όλη η κοινωνία».

Ως τέτοια παρουσίασε την αναστολή χορήγησης άδειας ορκωμοσίας στους νεοσύλλεκτους, «προκειμένου να μην κινδυνέψουμε να μεταφέρουμε τον ιό, ενδεχομένως επιστρέφοντας στα στρατόπεδα, ύστερα από την άδεια ορκωμοσίας». Δεν απέκλεισε εξάλλου να πάνε σε μειωμένο αριθμό νεοσύλλεκτων σε επόμενες ΕΣΣΟ, ενώ ταυτόχρονα «είναι υπό μελέτη και η κατάργηση χορήγησης των εορταστικών αδειών του Πάσχα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ