Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Δεν θα μας τρομοκρατήσουν, δεν θα μας σταματήσουν!

Καταγγέλλει την καταδίκη των 4 αγροτών και καλεί στην πανελλαδική σύσκεψη τη Δευτέρα 29 Απρίλη στη Νίκαια Λάρισας

Από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2020

INTIME NEWS

Από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2020
Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους 4 αγρότες - μέλη Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής της Καρδίτσας που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή, επειδή συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Γενάρη του 2020, εκφράζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Σε ανακοίνωσή της θυμίζει ότι πρόκειται για εκείνες τις κινητοποιήσεις με τις οποίες «προβάλλαμε αγωνιστικά τα αιτήματα επιβίωσης που χρόνια διεκδικούμε και αφορούν την εξασφάλιση ενός αγροτικού εισοδήματος με το οποίο θα μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα διεκδικούσαμε την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής οχύρωσης και προστασίας, προειδοποιώντας ότι η έλλειψή τους δημιουργεί άμεσους κινδύνους για την παραγωγή και τις περιουσίες μας. Και ήρθαν μετά από λίγους μήνες οι μεγάλες καταστροφές στην Καρδίτσα από τις πλημμύρες του "Ιανού" να επιβεβαιώσουν τις προειδοποιήσεις μας, ενώ 3 χρόνια μετά ακολούθησαν οι πλημμύρες του "Ντάνιελ", με ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές στα χωράφια μας, στα ζώα μας, στα σπίτια μας, και με απώλεια ανθρώπινων ζωών στα πλημμυρισμένα χωριά μας».

Σχολιάζοντας την πρωτοφανή αυτή καταδικαστική απόφαση του αγροτοδικείου της Καρδίτσας, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «βολεύει τη γενικότερη κυβερνητική στόχευση να τρομοκρατηθούν οι αγωνιζόμενοι αγρότες, ώστε να σταματήσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην ΚΑΠ της ΕΕ, που δημιουργούν και οξύνουν τα αγροτικά προβλήματα.

Ομως, άδικος κόπος. Οι δικαστικές καταδίκες σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς δεν θα μας τρομοκρατήσουν, όπως και τα νέα αγροτοδικεία που ετοιμάζουν και οι προκλητικές αρνήσεις των κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας δεν θα μας απελπίσουν.

Με την οργάνωσή μας στους Αγροτικούς Συλλόγους, με την ενότητά μας, με τη συμμετοχή και νέων δυνάμεων, σε ενιαίο πανελλαδικό συντονισμό στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και κοινή δράση με άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, θα αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους, που πάει χέρι χέρι με την καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων μας. Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στον τόπο μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία καλεί σε συνέχιση της πάλης και στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τη Δευτέρα 29 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στη Νίκαια Λάρισας.

Μαγνησία: Πλήθος αγροτών στη συγκέντρωση στο Ξουρίχτι

Πλήθος αγροτών από το Ξουρίχτι, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα και την Τσαγκαράδα συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, για τις μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή, στην αγροτική οδοποιία, που είναι σε μαύρα χάλια, και στο φυτικό κεφάλαιο από τη χαλαζόπτωση. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και δήλωσαν και τη στήριξή τους και αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ζαγοράς και Μακρυνίτσας.

Οι τελευταίες καταστροφές αποτελούν το «κερασάκι στην τούρτα», καθώς οι αγρότες της περιοχής είχαν ήδη πληγεί και χάσει την περσινή παραγωγή τους μετά τις δύο καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου. Παράλληλα, το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη, απρόσιτο για τους μικρούς αγρότες της περιοχής, αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους και με τεράστια δυσκολία στη φετινή καλλιέργεια.

Μάλιστα οι αγρότες του Ξουριχτίου ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών για σύσταση νέου Αγροτικού Συλλόγου, ενώ έχουν συγκροτήσει πενταμελή προσωρινή επιτροπή.

Οι διεκδικήσεις τους περιλαμβάνουν άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις στο 100% από τον ΕΛΓΑ, αλλαγή του κανονισμού του και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ