Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ για χαφιέδες και προβοκάτορες!

Μια επίκαιρη αποκάλυψη του «Ρ» από έγγραφα της ΕΥΡΩΠΟΛ, που ρίχνει φως στο πώς αξιοποιούνται, κατασκευάζονται, στρατολογούνται, πληρώνονται και ελέγχονται οι χαφιέδες

Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» φέρνει στη δημοσιότητα ένα απόρρητο έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ, το οποίο φέρει την ονομασία «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών»! Αποτελεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει ότι -εκτός από τις ΗΠΑ όπου έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα κατασκευής 8.000.000 χαφιέδων στην υπηρεσία της κυβέρνησης Μπους - μπορεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση να βάζει τέτοιους μεγαλεπήβολους και «ευγενικούς» στόχους για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» (διάβαζε των αντιιμπεριαλιστικών και δημοκρατικών κινημάτων)!

Αλλωστε, όπως λέει το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ, εκτός από την «ενιαιοποίηση» και το συντονισμό των κρατών - μελών της ΕΕ όσον αφορά στον τρόπο που χειρίζονται τους πληροφοριοδότες των κατασταλτικών μηχανισμών, καθόλου αμελητέο ζήτημα δεν είναι και το σκέλος της «κατασκευής» χαφιέδων!

Εξίσου αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρονται για το πώς γεννιούνται οι προβοκάτορες (οι οποίοι αναφέρονται ως «συμμετέχοντες πληροφοριοδότες»!). «Ενας συμμετέχων πληροφοριοδότης - αναφέρει το απόρρητο έγγραφο - είναι ένας πληροφοριοδότης ο οποίος με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν»!!!


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ