Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Απεργία πείνας ξεκίνησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης...

ΣΕΟΥΛ.--

Εντείνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση του Προέδρου Ρο Μου γιουν και το «Μεγάλο Εθνικό Κόμμα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το βέτο του Προέδρου σε απόφαση της Βουλής για το διορισμό ανεξάρτητου αξιωματούχου για τη διενέργεια παράλληλης έρευνας αναφορικά με τα σκάνδαλα χρηματισμού που πλήττουν τρεις πρώην στενούς συμβούλους του Ρο.

Ο Τσόε Μπιουνγκ-γιόλ, ηγέτης του «Μεγάλου Εθνικού Κόμματος», ξεκίνησε χτες απεργία πείνας λέγοντας πως θα την τερματίσει μόνο με την άρση του προεδρικού βέτο στην απόφαση της Βουλής για το διορισμό ανεξάρτητου αξιωματούχου. Επιπλέον, και οι 149 βουλευτές του «Μεγάλου Εθνικού Κόμματος» ανακοίνωσαν χτες πως είναι έτοιμοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδια υπόθεση!

Πίσω από την απότομη και μάλλον προσχηματική άνοδο της «θερμοκρασίας» ανάμεσα στον Πρόεδρο Ρο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ελλοχεύει» το ενδεχόμενο πρόωρων γενικών εκλογών, μολονότι απομένουν πέντε μήνες μέχρι την κανονική διεξαγωγή τους. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι ενδεχομένως σκληρή και για προεκλογικούς λόγους, καθώς μεγάλο μέρος της νοτιοκορεατικής κοινής γνώμης μοιάζει, αφ' ενός, απογοητευμένο για τη στροφή 180 μοιρών που έκανε στην πολιτική του ο Πρόεδρος Ρο (ενώ προεκλογικώς υποσχόταν σκληρή γραμμή έναντι των ιμπεριαλιστικών απαιτήσεων των ΗΠΑ κ.π), αφ' ετέρου, επειδή το συντηρητικό «Μεγάλο Εθνικό Κόμμα» προτείνει θέσεις που αντιβαίνουν όχι μόνον τις διαθέσεις των Νοτιοκορεατών για καλή γειτονία με τον αδελφό λαό της ΛΔ Κορέας αλλά και με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ