Κυριακή 8 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνός χαιρετισμός στον σύντροφο Χρήστο Λογαρά

Τον τελευταίο αποχαιρετισμό απηύθυναν σύντροφοι και συναγωνιστές, χτες, στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου, σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ τον Χρήστο Λογαρά αποχαιρέτησε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και σημείωσε τα παρακάτω:

«Σύντροφε Χρήστο,

Σε μένα έλαχε να σου απευθύνω από μέρους της ΚΕ του Κόμματός μας, τον τελευταίο χαιρετισμό. Του Κόμματος που τόσο σε τίμησε και το τίμησες. Σίγουρα ό,τι και να πω θα είναι λίγα για την προσφορά σου στο Κόμμα και την εργατική τάξη. Από μικρός στη βιοπάλη, αλλά και στον αγώνα. Παιδί ακόμα, το 1942, 15 χρονών μπήκες στην ΟΚΝΕ και μετά στην ΕΠΟΝ. Και το 1944 στο Κόμμα, το ΚΚΕ.

Συμπλήρωσες 62 χρόνια στις γραμμές της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ. Πάντα πιστός υπερασπιστής του δικαίου της εργατικής τάξης, αλλά και των αρχών του Κόμματος.

Διάβηκες όλες τις ταλαιπωρίες, φυλακές, εξορίες, διωγμούς, χωρίς καμία ταλάντευση, αλλά λεβέντικα αντιμετώπισες τα όργανα του κράτους της μισαλλοδοξίας και του αντικομμουνισμού. Γιατί ήσουν σίγουρος για το δρόμο που διάλεξες. Το δρόμο της τιμής και του αγώνα, το δρόμο του ΚΚΕ.

Δε σταμάτησες ποτέ, όπου κι αν βρέθηκες, στην κοινωνία, στις φυλακές, στις εξορίες, στη βαθιά παρανομία να δουλεύεις για το Κόμμα και την κοινωνία. Σε όποιο μετερίζι το Κόμμα κι αν σε έβαλε, έδωσες τη μάχη. Με ανιδιοτέλεια, με σοβαρότητα και άκαμπτη θέληση υπηρέτησες τα υψηλά ιδανικά του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Γι' αυτό και το Κόμμα σου ανέθεσε δύσκολες υποθέσεις. Αξιος ήσουνα και έγινες μέλος της ΚΕ. Υπηρέτησες με πάθος τα δίκαια των συνδημοτών σου, που για πολλά χρόνια σε τίμησαν και αυτοί, αναδεικνύοντάς σε εκπρόσωπό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σου.

Σίγουρα σ. Χρήστο αφήνεις ένα μεγάλο κενό στο Κόμμα, στους φίλους και στην οικογένειά σου. Σήμερα που το Κόμμα μας παλεύει για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, η δική σου απουσία θα 'ναι σίγουρα αισθητή. Να 'σαι σίγουρος, όμως, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κενό σου. Σου υποσχόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να πάρουν εκδίκηση και τα δικά σου όνειρα.

Σύντροφε Χρήστο, σε ένα μήνα θα γίνουν εκλογές. Το Κόμμα μας και οι συνεργαζόμενοι μαζί του λαϊκοί αγωνιστές παλεύουν, για να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου από τα δόκανα του δικομματισμού. Να 'σαι σίγουρος πως και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε.

Να 'σαι σίγουρος ότι ο σπόρος που έσπειρες θα φυτρώσει και θα καρπίσει. Και τους καρπούς του θα τους απολαύσει η εργατική τάξη της χώρας μας, οι σύμμαχοί της και η νεολαία μας, που τόσο αγάπησες.

Στη σύντροφο σου, που στάθηκε δίπλα σου και στις χαρές και στις λύπες σου και στα αγαπημένα σου παιδιά, τους εκφράζουμε τη λύπη μας, αλλά και τη συμπαράστασή μας σε τούτες τις δύσκολες ώρες.

Γεια σου σύντροφε Χρήστο».

Ανάμεσα στους πολλούς συντρόφους, φίλους και συναγωνιστές του Χρήστου Λογαρά, που βρέθηκαν στον Αγιο Δημήτριο να του πουν το στερνό «αντίο» ήταν: Σύσσωμο το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, του «Ριζοσπάστη», της ΠΕΑΕΑ, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου και ο δήμαρχος Παντελής Ειρηνάκης. Μίλησαν, επίσης, ο Βασίλης Μπαδάς, εκ μέρους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Αγίου Δημητρίου, ο Χρήστος Κατσιώτης, δημοτικός σύμβουλος από τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Αγίου Δημητρίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Βασίλης Τζοάνας και ο Κώστας Παναγιωτόπουλος από τις Κομματικές Οργανώσεις του Αγίου Δημητρίου.

Στεφάνια απέστειλαν η ΚΕ του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης», το ΚΣ της ΚΝΕ, η ΠΕΑΕΑ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου κ.ά.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ορχήστρα του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνόδευσε τον Χρήστο Λογαρά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου μέχρι το νεκροταφείο της πόλης.

Τιμώντας την προσφορά του Χρήστου Λογαρά, επί χρόνια δημοτικού συμβούλου Αγίου Δημητρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ