Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΔΕΔΥ
Σε απόλυτη σύμπνοια

Βασικό κριτήριο για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι η συμμόρφωση και η εφαρμογή της εκάστοτε ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Πάνω σ' αυτήν τη βάση και σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας, ξεκίνησαν χτες, στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο τομέα, οι συζητήσεις ανάμεσα στην ΑΔΕΔΥ και την κυβέρνηση, αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης, της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι δύο πλευρές έθεσαν χτες στο τραπέζι τη φιλοσοφία της πολιτικής που επιθυμούν να ακολουθήσουν στη Δημόσια Διοίκηση κι όπως ξεκαθάρισαν σε δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, υπήρξε ουσιαστική σύγκλιση μεταξύ τους.

«Η βάση πάνω στην οποία κινούμαστε, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, έχει τρεις άξονες: Αντικειμενικότητα στις προσλήψεις, αξιοκρατία στις προαγωγές, ουσιαστική συμμετοχή του δημοσίου υπαλλήλου στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις». Από τη μεριά του, ο Σπ. Παπασπύρος υπογράμμισε τη σύγκλιση των δύο πλευρών, τονίζοντας ότι ο διάλογος που αναπτύσσεται πρέπει να οδηγήσει σε σταθερή εξέλιξη στο δημόσιο τομέα. «Με αυτό το πνεύμα, προχωρούν οι διαπραγματεύσεις», είπε.

Οι δύο πλευρές θα καταθέσουν εξειδικευμένες προτάσεις επί του θέματος, σε νέα συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιούλη. Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε συζητήσεις με τους δημοσιογράφους ο Πρ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο υπάλληλος να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες - εννοείται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής - να έχει στόχο, να αξιολογείται και να μισθοδοτείται με βάση το πώς ανταποκρίνεται σ' αυτόν το στόχο. Αναφερόμενος στην αλλαγή του βαθμολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι πρόθεσή του κατ' αρχάς είναι να προστεθούν δύο ακόμα βαθμοί στους ισχύοντες σημερινούς, ένας βαθμός πριν το τμηματάρχη και ένας βαθμός πριν τον διευθυντή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τροπολογία για αύξηση των αποδοχών των δικαστικών υπαλλήλων(2024-04-30 00:00:00.0)
«Ξέχασε» πολλά(2005-09-08 00:00:00.0)
Μισθολόγιο λιτότητας και αυταρχισμού(2003-05-09 00:00:00.0)
Ανάγκη απόκρουσης του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής(2002-08-03 00:00:00.0)
Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα(2002-07-12 00:00:00.0)
Πρόβατα επί σφαγή γιατί «έτσι αποφάσισε η Βουλή»!(2001-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ