Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Νόμιμο και δίκαιο το αίτημά τους

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Το ΔΣ του ΣΕΗ, σε έκτακτη συνεδρίαση, συζήτησε για την κρίση στο ΚΘΒΕ, που, όπως επισημαίνεται, «οφείλεται στην αδιαλλαξία και ευθυνοφοβία της πλειοψηφίας του ΔΣ του Θεάτρου, αλλά και προσωπικά του καλλιτεχνικού διευθυντή, συναδέλφου ηθοποιού Ν. Τσακίρογλου».

Το ΔΣ θεωρεί παράλογο το σκεπτικό της πλειοψηφίας της Διοίκησης, που απορρίπτει «ένα αίτημα όπως το 75% για όσους εργάζονται τις Κυριακές, αίτημα για το οποίο υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων ηθοποιών στο ΚΘΒΕ».

Επίσης, το ΔΣ του ΣΕΗ συζήτησε την επιστολή του υφυπουργού Πολιτισμού, Π. Τατούλη, και επισημαίνει την έκπληξή του για «την καινοφανή λογική του υπουργού, ότι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι πρέπει να κινούνται στη λογική της παρούσης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αλήθεια, αυτήν την άποψη είχε πριν από ένα χρόνο; Απορρίπτουμε αυτήν τη λογική, που θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα να κινείται στα όρια της επιλεκτικής κυβερνητικής λιτότητας. Εμείς έχουμε χρέος να κινούμαστε με βάση τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Επίσης, στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι «αν το ΚΘΒΕ βρήκε το βηματισμό του και έχει βελτιώσει τη λειτουργία του, αυτό δεν έγινε μόνο χάρη στο νέο ΔΣ και στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, αλλά οφείλεται πρώτα και κύρια στην αυταπάρνηση όλων των εργαζομένων σε αυτό, κάτι που οφείλει κυβέρνηση, διοίκηση και Καλλιτεχνική Διεύθυνση να σέβεται και να αμείβει».

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των, «γιατί το αίτημα του 75% είναι νόμιμο, δίκαιο, αξιοκρατικό, είναι ζήτημα δημοκρατικής ευαισθησίας, πολιτισμού και προοπτικής και για τη λειτουργία του θεάτρου και για την αξιοπρέπεια των ηθοποιών, ειδικά του ΚΘΒΕ που εργαζόμενοι στην περιφέρεια του αθηνοκεντρικού μας κράτους δεν έχουν τις ευκαιρίες να ασκήσουν πολλαπλή δραστηριότητα, σίριαλ, μεταγλωττίσεις, κινηματογράφο, διαφημίσεις».

Την Τρίτη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των ηθοποιών στο ΚΘΒΕ, στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, στην οποία καλούνται όλα τα κόμματα, το Εργατικό Κέντρο και τα Εργατικά Σωματεία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσωρινή αναστολή κινητοποιήσεων(2014-12-19 00:00:00.0)
Συγχώνευση της Οπερας με το ΚΘΒΕ(2010-05-13 00:00:00.0)
Δικαιωμένοι οι ηθοποιοί(2005-02-17 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια σε απειλές και «μαθήματα»(2003-02-14 00:00:00.0)
Το ΣΕΗ έχει καλή θέληση(2002-06-01 00:00:00.0)
Νέες στάσεις εργασίας στο ΚΘΒΕ(2000-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ