Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ετσι είναι η "Δημοκρατία"!

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Εμπεριέχει - η «δημοκρατία» - το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κι ας τρέφεσαι εσύ με αυταπάτες για ένα σύστημα που ισότιμα εσύ και το αφεντικό σου κυβερνάτε ως «κυρίαρχος λαός».

Μπορείς, βέβαια, ν' αλλάξεις σύστημα... Τραπεζίτες και κυβέρνησηβρίσκουν και κάνουν, γνωρίζουν ότι η ΟΤΟΕ είναι «αλλού γι' αλλού» και πως ό,τι συμβαίνει σήμερα στις τράπεζες έχει τη σφραγίδα των συμβιβασμένων ηγεσιών του χώρου.

Για την «ευαλφάλεια» έχουμε ξαναγράψει. Οποτε ακούτε κάποιον από το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει το «νεοφιλελευθερισμό», να του τρίβετε στη μούρη τις δηλώσεις της Διαμαντοπούλου που αξίωνε να προωθηθεί η «ευαλφάλεια», δίπλα στις προχτεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής κι από κοντά την υπενθύμιση της υπογραφής Σημίτη.

Κι άσε τον άλλο να σου λέει ότι αριστερό είναι να μη βάζεις θέμα εξόδου από την ΕΕ!

Και το συνεταίρο του στη νέα πολιτική απάτη να διαπιστώνει πως διά κάθε νόσο φταίει η κρίση του Διαφωτισμού! Που «σοβεί και στην ένοχη συνείδηση των σύγχρονων διανοουμένων». Αυτοκριτική κάνουν;

Μεγάλη υπόθεση να ανήκεις στη φωτεινή εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας...

Δες: Ως γκουρού της «αριστερής στροφής», ο Π. Λαφαζάνης, διαπιστώνει στην κυριακάτικη «Αυγή» ότι «η ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει ιστορικό λάθος» και μας θυμίζει ότι «η σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερή ταυτότητα και πορεία του ΣΥΝ ήδη είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια με την προεδρία του Ν. Κωνσταντόπουλου». Εννοεί τον Κωνσταντόπουλο που αξιώνει εδώ και τώρα να γίνουμε όλοι ΠΑΣΟΚ; Και γιατί δεν το λέει τόσο καιρό... να ηρεμήσει και η «Εποχή» που ακόμα ψάχνει να βρει πως θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ χωρίς τα εμπόδια που βάζουν οι κομμουνιστές...

Καυσόξυλα στο τζάκι τους! Πράγματι έτσι και μόνο έτσι αντιλαμβάνονται την εργατική τάξη, ούλοι μαζί οι αφέντες...

Στο χέρι σου είναι να πάρουν φωτιά τα μπατζάκια τους. Ολωνών μαζί!

Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργία! Κι αυτή είναι η μόνη χρήσιμη είδηση για σένα. Γι' αυτό και εξαφανισμένη απ' όλους πλην «Ρ».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ