Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Τυφλό" χτύπημα της "17 Ν" στο "Μέγκα"

Από ευτυχή σύμπτωση δεν υπήρξαν θύματα. Η επίθεση έγινε με ρουκέτα των 2,36 ιντσών. Την τρομοκρατική ενέργεια καταδίκασαν όλα τα κόμματα. ΚΚΕ: "Ο ελληνικός λαός να καταδικάσει αυτές τις εγκληματικές ενέργειες με την ένταση των αγώνων του, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια τρομοκράτησής του"

Ανανδρη "τυφλή" τρομοκρατική επίθεση με ρουκέτα δέχτηκαν χτες οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού καναλιού "Μέγκα Τσάνελ" στην Παιανία. Οι τρομοκράτες, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι μέλη της "17 Ν", αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές ή και επιδιώκοντας την ύπαρξη θυμάτων, πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς καμιά προειδοποίηση στις 20.50, σε μια στιγμή που στο κτίριο υπήρχαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Η ρουκέτα αφού άνοιξε μια τρύπα στον εξωτερικό τοίχο "διέσχισε" ένα γραφείο, τρύπησε ένα δεύτερο εσωτερικό τοίχο και καρφώθηκε στον τοίχο της αίθουσας μηχανογράφησης.

Από τύχη σώθηκε ο Α. Καλούας, αφού δυο με τρία λεπτά πριν την έκρηξη έφυγε από την αίθουσα μηχανογράφησης, γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το κοντρόλ των υπολογιστών. Αν και εκείνη την ώρα "έβγαινε" στον αέρα το δελτίο ειδήσεων των 8.30, ήταν δηλαδή ώρα οργασμού δουλιάς, εντελώς συμπτωματικά δεν υπήρχαν στα συγκεκριμένα γραφεία συντάκτες ή άλλοι εργαζόμενοι. Οπως είπε η Ντίνα Κακολύρη που εργαζόταν εκείνη τη στιγμή σε διπλανή αίθουσα, "ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και όλοι κρυφτήκαμε για να γλιτώσουμε".

Οπως δήλωσε ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Κεραμιδάς, η ρουκέτα ήταν των 2,36 ιντσών και εκτοξεύτηκε από την ταράτσα κτιρίου των εγκαταστάσεων της "Κόπλαμ" που βρίσκεται σε απόσταση 120-150 μέτρα πίσω από τις εγκαταστάσεις του "Μέγκα". Στο σημείο εκείνο βρέθηκε ένας πλαστικός πυροσωλήνας, ρολόι και μπαταρίες. Τέτοιου τύπου ρουκέτες έχουν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας. Ο υφυπουργός δημόσιας τάξης, Σ. Βαλυράκης, χαρακτήρισε το χτύπημα "τυφλό" και τόνισε ότι "υπάρχει μεθοδευμένη ενέργεια με πρόθεση αποσταθεροποίησης. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και για πρώτη φορά γίνεται χτύπημα σε εγκαταστάσεις ΜΜΕ μ' αυτό τον τρόπο".

Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασε το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ αναφέρεται: "Το ΚΚΕ καταδικάζει κατηγορηματικά την τρομοκρατική θρασύτατη και εγκληματική επίθεση που εκδηλώθηκε ενάντια στο "Μέγκα". Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοια επίθεση σε μέσο πληροφόρησης και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που επιλέχθηκε. Είναι η στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες κινητοποιήσεις, όπως των συνταξιούχων, των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των αγροτών. Στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός και η τρομοκράτηση των αγώνων.

Η κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να πάρει αποφασιστικά μέτρα και να στρέψει τις έρευνές της στους μηχανισμούς εκείνους που υποθάλπτουν τέτοιες ενέργειες και έχουν διασυνδέσεις με ξένα κέντρα και μυστικές υπηρεσίες. Δε νοείται αλλιώς η μη σύλληψη κανενός από το 1974 μέχρι σήμερα.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, με την ένταση των αγώνων του, απαντώντας μ' αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια τρομοκράτησής του".

Ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου καταδίκασε την επίθεση με γραπτή δήλωσή του στην οποία ανέφερε: "Ο κύκλος της τρομοκρατίας συνεχίστηκε σήμερα με στόχο του, τους ίδιους τους θεσμούς της ενημέρωσης. Η καταδίκη τέτοιων ενεργειών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όλη την ελληνική κοινωνία, είναι δεδομένη. Σήμερα το φαινόμενο πήρε νέες, πιο προκλητικές διαστάσεις με ένα τυφλό χτύπημα χωρίς προειδοποίηση. Η κυβέρνηση και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια - στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας - για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που έχει γίνει δυστυχώς χρόνια". Την επίθεση καταδίκασαν με δηλώσεις τους οι αρχηγοί των κομμάτων και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Αργά το βράδυ ο ραδιοφωνικός σταθμός "Φλας 961" ανακοίνωσε ότι "με τηλεφώνημά του στις 10.30 μ.μ. στο ραδιοσταθμό, άγνωστος άνδρας υποστήριξε ότι η οργάνωση "17 Ν" αναλαμβάνει την ευθύνη για το αποψινό χτύπημα κατά του "Μέγκα" και ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκροί Αμερικανοί και Βρετανός στρατιώτης σε βάση(2020-03-13 00:00:00.0)
Για την τρομοκρατία και την «ιδεολογία» της(2013-01-24 00:00:00.0)
Παλλαϊκό αίτημα για μη εμπλοκή!(2001-09-26 00:00:00.0)
Νέα τρομοκρατική επίθεση σε γραφεία των οικοδόμων(1997-12-04 00:00:00.0)
Ομόφωνη καταδίκη(1996-04-19 00:00:00.0)
Η ρουκέτα(1995-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ