Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεδρικό Διάταγμα για τους δασοπυροσβέστες

Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που συνέταξαν οι υπουργοί Γεωργίας και Δημόσιας Τάξης και οι υφυπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, για τη ρύθμιση θεμάτων των δασοπυροσβεστών, οι οποίοι προβλέπεται να μεταταγούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2612/1998 "περί ανάθεσης της πυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα".

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που θα μεταταγούν, εφόσον έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο, εντάσσονται στην επετηρίδα των πυροσβεστών γενικών καθηκόντων. Οσοι έχουν υπηρεσία πάνω από 15 χρόνια εντάσσονται στην επετηρίδα των αρχιπυροσβεστών μη παραγωγικής σχολής. Οι μετατασσόμενοι εντάσσονται, επίσης, στα μισθολογικά κλιμάκια των ομοιόβαθμων πυροσβεστικών υπαλλήλων με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας. Αν οι τακτικές τους αποδοχές είναι μικρότερες από αυτές που έπαιρναν πριν την ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, η τυχόν διαφορά θα διατηρείται ως προσωπική μέχρι την κάλυψή της από βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή ή χορήγηση επιδομάτων.

Οι δασοπυροσβέστες που μετατάσσονται θα εκπαιδευτούν και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής. Θα αποστρατεύονται, αν θέλουν, μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια ως πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με εξαίρεση όσους δεν έχουν συμπληρώσει 35ετή συντάξιμη ηλικία. Αυτοί μπορούν να αποστρατευτούν μετά τη συμπλήρωση των 35 ετών. Οι μετατασσόμενοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά στα ταμεία ασφάλισης των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Οι ίδιες προϋποθέσεις ισχύουν για τους μετατασσόμενους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου των δασικών υπηρεσιών.

Οι διατάξεις του σχεδίου ΠΔ θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά το 1998 με 999,3 εκατομμύρια δρχ., το 1999 με 1 δισ. 742.705.414 δρχ. και για καθένα από τα επόμενα χρόνια με το ποσό των 2 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ