Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαίτησαν άμεση λειτουργία του "Παπαγεωργίου"

Προσυγκεντρώσεις και συγκέντρωση αμέσως μετά στο χώρο του νοσοκομείου, έκαναν χτες οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης

Την υποκριτική πρακτική της κυβέρνησης στο θέμα του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" και τη μεθοδευμένη ολιγωρία, κατήγγειλαν χτες εκατοντάδες πολίτες των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης και απαίτησαν την άμεση λειτουργία του και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του, αντιδρώντας στην προοπτική της λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,οι δημότες των δυτικών συνοικιών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στις πλατείες των δήμων και στη συνέχεια, με λεωφορεία και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, κατευθύνθηκαν έξω από το νοσοκομείο, στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της Ευκαρπίας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εκατοντάδες πολίτες είχαν αποκλείσει την περιφερειακή οδό, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Με συνθήματα, όπως "Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν παζαρεύεται", "Αύξηση των δαπανών για την υγεία", έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα αντίστασης στην πολιτική περικοπών που ακολουθεί η κυβέρνηση, με στόχο την παράδοση του τομέα της υγείας στους ιδιώτες.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στην οποία συμμετέχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι των Δημοτικών Κινήσεων της περιοχής και άλλοι μαζικοί φορείς, μίλησε ο Κώστας Σαπρανίδης,δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε την ολιγωρία της "υπαλληλικής", όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνησης και σημείωσε: "Ο κόσμος το έχει τούμπανο πια, ότι αυτή η κωλυσιεργία έχει σχέση και με μεγαλόσχημο "διαπλεκόμενο" επιχειρηματία του τομέα, για να στήσει τη δική του ανάλογη μονάδα, ώστε να προλάβει την πελατεία". Αναφερόμενος στην εξαγγελθείσα δοκιμαστική λειτουργία του νοσοκομείου, είπε χαρακτηριστικά: "Εδώ η Θεσσαλονίκη καίγεται για νοσοκομειακή περίθαλψη, και αυτοί κάνουν δοκιμές και πειράματα". Τέλος, κάλεσε το λαό να κινητοποιηθεί γιατί μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση, όπως είπε, μπορεί να εξασφαλιστεί η γρήγορη λειτουργία του νοσοκομείου και η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε, εκ μέρους του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ο Θ. Σδούκος."Το ζήτημα είναι πολιτικό. Η κυβέρνηση έχει απώτερο στόχο την κατάργηση του ΕΣΥ. Προχωρά τώρα στη λειτουργία τυπικά του νοσοκομείου μόνο και μόνο για να το αξιοποιήσει προεκλογικά. Αποδεικνύεται, άλλωστε, από το γεγονός ότι από τις 700 θέσεις που προβλέπει ο Οργανισμός, έχει προκηρύξει μόνο τις 43", είπε ο εκπρόσωπος της ΕΝΙΘ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και δεκάδες εκπρόσωποι κοινωνικών, μαζικών και εργατικών φορέων της περιοχής. Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των υποψήφιων δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μέλος του διοίκησης του ΕΚΘ, Ακης Οργαντζής,τόνισε πως θα πρέπει να τύχει της υποστήριξης του συνδικαλιστικού κινήματος και ολόκληρου του λαϊκού κινήματος του νομού, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει η λειτουργία του νοσοκομείου, που τα διαπλεκόμενα συμφέροντα δεν την επιτρέπουν εδώ και δύο χρόνια.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε από τους υποψήφιους δημάρχους Μενεμένης Κ. Γεωργιάδη,Νεάπολης Φ. Ζεμπιλά,Κορδελιού Γ. Χαρχαντή,Πολίχνης Ν. Κατσιάνου,Σταυρούπολης Χ. Τσακίρη,Αμπελοκήπων Κ. Σαπρανίδη και Ευόσμου Β. Τζήκα,καθώς και από μαζικούς φορείς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ