Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
"Κουκουλώνουν" ατύχημα

Σοβαρός τραυματισμός εργάτη το Σάββατο και επιχείρηση αλλοίωσης των στοιχείων

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το περασμένο Σάββατο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας,όταν κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ο 55χρονος Παναγιώτης Μακεδόνας έπεσε από ύψος 10 μέτρων και τραυματίστηκε στη μέση.

Ο Π. Μακεδόνας εργαζόταν μέσα στο αμπάρι 2 του φορτηγού πλοίου DOCE ALFA,το οποίο είχε ελλιμενιστεί στο ναυπηγείο για επισκευές. Συγκεκριμένα ο εργάτης αποσυναρμολογούσε σκαλωσιά, όταν έπεσε από ύψος 10 μέτρων στον πυθμένα του αμπαριού. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Υγεία", όπου επιβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μέση και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Ο εργάτης ανήκε στο συνεργείο του Παλαιούδη, που είχε αναλάβει τις εργασίες κατασκευής της σκαλωσιάς.

Η εντατικοποίηση και η λειψή εφαρμογή μέτρων ασφαλείας είναι η αιτία του ατυχήματος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.Επίσης, καταγγέλλει ότι ίδιες είναι οι αιτίες και για το θάνατο του ελασματουργού Θ. Μαυραειδόπουλου,χτες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οσον αφορά το τραυματισμό του Π. Μακεδόνα, επισημαίνει ότι "ναυπηγείο και εργολάβος όχι μόνο επιχείρησαν να κουκουλώσουν τα αίτια του ατυχήματος και τις ευθύνες τους, αλλά και με την ανοχή του Λιμεναρχείου, αλλοίωσαν τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε πραγματογνωμοσύνη να γίνει από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές του υπουργείου Εργασίας".

Με παρέμβαση του Συνδικάτου, χτες το πρωί διακόπησαν οι εργασίες του συνεργείου και απαιτήθηκε να γίνει έλεγχος για τις συνθήκες του ατυχήματος και τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας για τη συνέχιση των εργασιών.

"Απαιτούμε - σημειώνεται στην ανακοίνωση - να σταματήσουν την εντατικοποίηση των εργασιών, να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ευθύνονται και επιχείρησαν να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους".

Το συνδικάτο αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του Θ. Μαυραειδόπουλου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χτες και καλεί τους έκτακτους εργαζόμενους εκεί, να πάρουν μέρος στη δίωρη στάση εργασίας, που πραγματοποιούν σήμερα οι μόνιμοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επίσης, να απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία. Καταλήγοντας, τονίζει πως "κάνουμε καθαρό προς την εργοδοσία των ναυπηγείων και τους υπεργολάβους, ότι θα προχωρήσουμε με όποια μορφή πάλης απαιτείται, ώστε να περιφρουρήσουμε τη ζωή των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ