Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Χιλιάδες νέοι άνθρωποι που δε δέχονται να «στριμωχτούν στα μέτρα» ενός δήθεν «εφικτού» και μιας «ανάπτυξης» που οι ίδιοι και οι γονείς τους ποτέ δεν καρπώνονται. Που απορρίπτουν με το κεφάλι ψηλά κάθε «εκσυγχρονισμό» που εμπορευματοποιεί τις ανάγκες τους. Νεολαίοι, εργάτες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, με αρκετή πείρα για το τι είδους «ευημερία» τους πλασάρουν, υποψιασμένοι για το «τι παίζεται». Νέα παιδιά, που συναντιούνται καθημερινά στο πάλεμα με τον πραγματικό τους εχθρό στους χώρους δουλιάς. Νέες και νέοι, που συναντήθηκαν τον περασμένο χρόνο στους δρόμους, τα αμφιθέατρα και τα σχολεία τους: Στους αγώνες για το μέλλον και τη ζωή που τους αξίζει!

Ολοι αυτοί, με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της νιότης τους, ανταμώνουν αυτή την περίοδο στο πλήθος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας Νεολαίας και στο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ., που άρχισαν και τα δυο την Παρασκευή. Κουβεντιάζουν για τα συμπεράσματα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και για την ανάγκη να γίνει σήμερα το βήμα: Να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ και η ρεαλιστική του απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας. Απολαμβάνουν την ερασιτεχνική δημιουργία, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία. Κάνουν τραγούδια τους προβληματισμούς τους και χορεύουν με τους «ανεξάρτητους» ήχους δεκάδων φοιτητικών και μαθητικών συγκροτημάτων.

Η φεστιβαλική και συνολικά η ψυχαγωγική - μορφωτική δραστηριότητα της ΚΝΕ, που διαχέεται σαν ένα πλατύ κάλεσμα στη νεολαία να στηριχτεί στις δυνάμεις της και να στηρίξει τη δύναμη των αγώνων της, το ΚΚΕ, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σήμερα ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στη Γεωπονική, με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Τελευταία μέρα σήμερα και για το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Περιστέρι. Ο δρόμος, όμως, ενάντια στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία συνεχίζεται και τις επόμενες εβδομάδες, με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά και οδηγεί στη συνέχεια στο Λαύριο και τη Μακρόνησο, όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ