Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αποστάσεις από τους αυτονομιστές

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Αποστάσεις από το προχτεσινό βίντεο που παρουσίαζε μια δεκαριά «ετοιμοπόλεμους» Αλβανούς αυτονομιστές του «ΑΝΑ» πήρε χτες η ηγεσία των Κοσσοβάρων Αλβανών, επιχειρώντας προφανώς να προλάβει πιθανές (τυπικές...) αντιδράσεις από Βρυξέλλες ή Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός Αγκίμ Τσέκου δήλωσε ότι η παρουσία των ένοπλων μασκοφόρων του «ΑΝΑ» «έστειλε άσχημο μήνυμα από το Κόσσοβο» και χαρακτήρισε την εμφάνιση τέτοιων ομάδων «βλαβερή». Αντίθετα, ηπιότερος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Φατμίρ Σεϊντίου, που δήλωσε πως ...«δεν υπάρχει ανάγκη για εξωθεσμικές αμυντικές δομές»!

Το ίδιο 24ωρο, η κροατική εφημερίδα «Γιούταρνι Λιστ» δημοσίευσε λεπτομερές ρεπορτάζ, που υποστηρίζει ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν από τώρα τις συνέπειες «πιθανής αναβίωσης συγκρούσεων» στο Κοσσυφοπέδιο και βολιδοσκοπούν τις προθέσεις χωρών κοντά στο προτεκτοράτο, σχετικά με το εάν θα προθυμοποιούνταν να δεχτούν κύματα προσφύγων... Αναφέρει ότι το ζήτημα τέθηκε σε αντιπροσωπεία της στρατιωτικής ηγεσίας της Κροατίας από Αμερικανό υφυπουργό Αμυνας στις 10-19 Σεπτέμβρη. Ο Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να τους ρώτησε εάν η Κροατία μπορεί σε περίπτωση «προσφυγικής κρίσης» να συγκρατήσει κύμα Κοσσοβάρων προσφύγων «προστατεύοντας έτσι τα σύνορα προς χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ». Για την ιστορία, οι Κροάτες απάντησαν θετικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ