Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΔΟΕ
Ανέξοδες προτάσεις και στο τέλος απραξία

Συνέχεια της πορείας και της τακτικής που ακολούθησε η πλειοψηφία της ΔΟΕ αυτή τη συνδικαλιστική διετία, αποτέλεσε η Ολομέλεια των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων που έγινε την περασμένη Παρασκευή, αναδεικνύοντας το ρόλο και τις ευθύνες των δυνάμεων οι οποίες όλο αυτό το διάστημα οδήγησαν τον κλάδο στην απραξία.

Στην Ολομέλεια κυριάρχησαν γενικόλογοι αφορισμοί, πλήξη και ανέξοδες προτάσεις για κινητοποιήσεις «δυναμικές» από ...το Σεπτέμβρη... Για την κατάσταση αυτή ευθύνες φέρουν οι κάθε λογής σύμμαχοι στο ΔΣ της ΔΟΕ, τυπικοί ή άτυποι (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - Παρεμβάσεις), ιδιαίτερα ο οπορτουνιστικός συνδικαλισμός που διευκόλυνε (με τα κοινά εκπτωτικά πλαίσια και όχι μόνο) τον εκφυλισμό των συνδικάτων και τις κινήσεις της κυρίαρχης πολιτικής.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς σε ταξική συσπείρωση, σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 του Απρίλη με το ταξικό επεξεργασμένο πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στόχους πάλης που έρχονται σε σύγκρουση συνολικά με την αντιλαϊκή πολιτική, τη στρατηγική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και τους σχεδιασμούς ΕΕ - κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ