Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φακέλωμα με πρόσχημα «ξέπλυμα» και «τρομοκρατία»

Κωδικοποίηση κοινοτικών και εθνικών χαφιεδο-νόμων με απόφαση της κεντρικής τράπεζας

Στην κωδικοποίηση κοινοτικών και εθνικών χαφιεδονόμων και ρυθμίσεων που εφαρμόζονται, με πρόσχημα το «ξέπλυμα χρήματος» και τη «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Σε πρώτο πλάνο προβάλλονται οι «έλεγχοι» στη διακίνηση κεφαλαίων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Ταυτόχρονα, είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι οι εν λόγω διατάξεις έρχονται να θωρακίσουν το νομικό οπλοστάσιό τους, που έχουν τη «νομική» δυνατότητα να το ενεργοποιήσουν σε βάρος κρατών, κινημάτων ή και απλών αγωνιστών που οι ίδιοι θα βαφτίσουν «τρομοκράτες».

Στην απόφαση την Τράπεζας της Ελλάδας καταγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των τραπεζών και το είδος των «πληροφοριών» που κρίνεται «απαραίτητο» για τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Σε ό,τι αφορά τις «πληροφορίες» για τραπεζικούς λογαριασμούς μη κατοίκων της χώρας στο κείμενο της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρεται ότι : «Οι πιο πάνω πληροφορίες είναι απαραίτητες για την τήρηση των διατάξεων περί περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται εναντίον διαφόρων χωρών ή προσώπων από τον ΟΗΕ ή την Ευρωπαϊκή Ενωση»...

Στην κανονιστική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας υπάρχει και ειδική αναφορά σε «πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα» (!) (όπως αρχηγοί κρατών, υπουργοί, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί, πρεσβευτές κ.ά.) για τα οποία οι τράπεζες καλούνται να εφαρμόζουν «αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας», να «λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να διαπιστώσουν την πηγή του πλούτου και την προέλευση κεφαλαίων» κ.ά. Είναι απόλυτα φανερό ότι οι διατάξεις αυτές θα τύχουν επιλεκτικής εφαρμογής στη βάση των κατευθύνσεων από την ΕΕ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Να σημειωθεί πως η ΕΕ έχει αναγορεύσει ως «βασικό έγκλημα» τη δράση, που τα όργανά της μπορεί να κρίνουν ότι στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ