Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ
«Σουλάτσο» Μίτσελ και Σολάνα

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Με τον επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της «Χεζμπολάχ» συναντήθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Χαβιέ Σολάνα. Πρόκειται για την πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών και επιβεβαίωσε, με τον τρόπο αυτό, ότι και η ιμπεριαλιστική Ευρωένωση αναπροσαρμόζει την τακτική της με δεδομένη την νέα «τακτική» Ομπάμα απέναντι στον αραβικό - μουσουλμανικό κόσμο.

Η συνάντηση Σολάνα και Χουσεΐν Χατζ Χάσαν έγινε σε καλό κλίμα στο λιβανικό Κοινοβούλιο. Ο πρώτος αναγνώρισε ότι η σιιτική οργάνωση «έχει ρόλο στην πολιτική ζωή του Λιβάνου και εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο μετά από απολύτως δημοκρατικές εκλογές». Ο δεύτερος χαρακτήρισε τη συνάντηση «κίνηση καλής θέλησης της ΕΕ προς τη "Χεζμπολάχ" και προσπάθεια να μας γνωρίσουν».

«Καλό κλίμα» και στη Δαμασκό

Συνάντηση με τον Σύρο Πρόεδρο Ασαντ είχε ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, που, με την επίσκεψή του στη συριακή πρωτεύουσα, ολοκλήρωσε την περιοδία του στην περιοχή. Ο Μίτσελ χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον Ασαντ «σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων» και εκτίμησε ότι η Συρία «έχει σημαντικό ρόλο να παίξει στην επίτευξη συνολικής ειρήνης στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ