Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΑΛEKA ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ενωτικού ριζοσπαστικού λαϊκού ρεύματος

Κάλεσμα σε ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε ριζοσπάστες αριστερούς να συναντηθούν με το Κόμμα στην κάλπη, απηύθυνε με δηλώσεις της την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Οπως ξέρετε, η ψηφοφορία κρατάει ένα λεπτό. Οι συνέπειες όμως από το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτώβρη θα κρατήσουν για πολλά χρόνια, αν ο λαός δεν έχει την ετοιμότητα να αντιπαλέψει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που θα κάνουν, και να τις παρεμποδίσει. Επομένως, η κρισιμότητα της ψήφου στις 4 του Οκτώβρη συνδέεται με το στόχο που έχουν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, δηλαδή στην ένταση, στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων.

Καλούμε να ψηφίσουν θαρρετά και να κάνουν το τολμηρό βήμα προς τα μπρος όλοι όσοι το είχαν σκεφθεί στις προηγούμενες εκλογικές μάχες και δεν το αποφάσισαν. Αλλά και εκείνοι που σήμερα είναι προβληματισμένοι.

Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που ψήφιζαν έως τώρα ΝΔ. Αυτή η παράδοση δεν ταιριάζει, πρέπει να κοπεί.

Καλούμε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να σκεφτούν ένα πράγμα: Το τυρί είναι ωραίο, αλλά όταν είναι μέσα στη φάκα, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα.

Ιδιαίτερα καλούμε αριστερούς, προοδευτικούς, ριζοσπάστες, που στα χρόνια της δεκαετίας του '70 και του '80 βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες. Οι δρόμοι μας με ορισμένους από αυτούς χώρισαν για διάφορους λόγους. Ιδιαίτερα καλούμε εκείνους που απογοητευμένοι από τις διεθνείς εξελίξεις και εξαιρετικά θυμωμένοι διάλεξαν να δοκιμάσουν και άλλους δρόμους, δρόμους όπως τους έλεγαν τότε και τους λένε σύγχρονους, εκσυγχρονιστικούς, ανανεωτικούς. Ξέρουμε καλά ότι πολλοί από αυτούς αισθάνονται ότι η δοκιμασία αυτή μετατράπηκε σε δική τους δοκιμασία. Και σήμερα δεν μπορούν να ελπίζουν σε θολά πράγματα. Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιες, και αφού στην κάλπη ψηφίζεις ένα κόμμα και αφού η αποχή ισοδυναμεί με δυνάμωμα της συντηρητικής πολιτικής, τότε πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στα πολλά κόμματα ένα κόμμα, αυτό που αντικειμενικά είναι πιο κοντά τους πολιτικά, ανεξαρτήτως των ιδεολογικών διαφορών.

Καθαρή και συγκεκριμένη πολιτική

Καλούμε λοιπόν να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο, για ένα και μόνο λόγο: Οτι την άλλη μέρα όλες αυτές οι ψήφοι, και αυτών που σταθερά ψηφίζουν ΚΚΕ και αυτών που ενδεχομένως για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ή και ευκαιριακά, θα μετατραπεί σε δύναμη του λαϊκού αγώνα, στη δημιουργία ενός ενωτικού, ριζοσπαστικού λαϊκού ρεύματος, το οποίο ξέρει να αντιπολιτεύεται από σταθερές θέσεις, δεν αντιπολιτεύεται μόνο το ύφος και το ήθος της εξουσίας, που και αυτά είναι στοιχεία σημαντικά, αλλά παλεύει στο καθοριστικό πεδίο της οικονομίας και όλου του εποικοδομήματος της κοινωνικής πολιτικής, των ηθικών και πολιτιστικών αξιών, που πάντα ήταν ψηλά όταν το κίνημα ανέβαινε. Χάριν αυτού του ενωτικού ριζοσπαστικού λαϊκού κινήματος, αξίζει να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Ξέρουμε ότι έχουν διαφορές μαζί μας, σε θέματα σοσιαλισμού ή και άλλες, που ενδεχομένως σήμερα δεν είναι ζητήματα της πρώτης γραμμής.

Αυτό όμως που μετράει είναι στις 4 Οκτώβρη να εμφανιστεί ένα ρεύμα που δεν υποκύπτει στα εκβιαστικά διλήμματα, που έχει σταθερές θέσεις και δε θα τις αλλάξει μετεκλογικά, ανάλογα με τις προτάσεις συνεργασίας από το ένα ή το άλλο κόμμα. Ενα ρεύμα που έχει μια πολιτική καθαρή, συγκεκριμένη, που προσαρμόζεται στο καινούριο, αλλά δεν αλλάζει ρότα. Και στο κάτω κάτω αυτοί που θα ψηφίσουν το ΚΚΕ χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί μας, γνωρίζουν έως πού μπορούν να συμφωνήσουν και έως πού μπορούν να διαφωνήσουν. Δεν είμαστε ο άγνωστος "χ", ούτε ένας απρόβλεπτος παράγοντας των εξελίξεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ