Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Συνεχίζεται ο ορυμαγδός των απολύσεων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Συνεχίζεται η «εκκαθάριση» εργαζομένων παρά το γεγονός ότι αναλυτές και διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ερίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Χτες η βρετανική τράπεζα Lloyds ανακοίνωσε περίπου 600 απολύσεις σε μια ακόμη προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ομίλου που πέρσι διασώθηκε χάρη σε δημόσια κονδύλια και έχει από τις αρχές του 2009 μειώσει το προσωπικό της κατά 15.500 υπαλλήλους.

Σχέδια για την περικοπή 8.300 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκ των οποίων οι 4.000 θα γίνουν στη Γερμανία, ανακοίνωσε χτες ο Νικ Ρέιλι, επικεφαλής της «Opel», θυγατρική της αμερικανικής GM, επιβεβαιώνοντας και την είδηση του κλεισίματος του εργοστασίου της στην Αμβέρσα του Βελγίου, στο οποίο απασχολούνται 2.600 εργαζόμενοι στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσής» της.

Στη Γαλλία, απεργοί εργάτες κρατούν ομήρους από το μεσημέρι της Τετάρτης τέσσερις διευθυντές της σουηδικής μεταλλουργίας «Akers», ύστερα από την αναγγελία κλεισίματος του εργοστασίου τους στην πόλη Φρες της Κεντροανατολικής Γαλλίας.

Τέλος, σύμφωνα με προβλέψεις του ελεγκτικού και συμβουλευτικού οίκου «PricewaterhouseCoopers» (PwC), το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των κυριότερων αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη (E7 - Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία, Μεξικό, Ινδονησία και Τουρκία) θα ξεπεράσει αυτό των χωρών της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Καναδά) μέχρι το 2020, με τη βοήθεια της Κίνας, η οποία θα εξελιχθεί σε πρώτη οικονομική δύναμη παγκοσμίως, μπροστά και από τις ΗΠΑ. Η τάση αυτή, κατά τους υπολογισμούς της «PricewaterhouseCoopers», αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη δεκαετία, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το 2030 η κατάταξη των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα διαμορφωθεί ως εξής: Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό, Γαλλία και Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ