Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Ομόφωνα αθωώθηκε ο εργαζόμενος Χρ. Γιαννέζος

Ομόφωνα αθωώθηκε από το Ι' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εργαζόμενος Χρήστος Γιαννέζος, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Γενάρη του 2009 στο κατάστημα της πολυεθνικής «Τζάμπο» στον Αλιμο, ενάντια στην παράνομη απόλυση του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου.

Ο εργαζόμενος είχε παραπεμφθεί μετά από ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του με τις κατηγορίες της παράνομης άσκησης βίας, αντίστασης κατά της αρχής και της συκοφαντικής δυσφήμησης Ανώνυμης Εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δίωξη είναι μια από τις δεκάδες που έχουν ασκηθεί - στο πλαίσιο της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων - σε βάρος πρωτοπόρων εργατών και συνδικαλιστών που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αγωνιστικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση του Ν. Νικολόπουλου από τα «Τζάμπο».

Το δικαστήριο με πρόεδρο την Μαρία Ζαρχαζή και μέλη του την Λαμπρινή Αθανασοπούλου και Βασιλική Ρέππα ομόφωνα απάλλαξε από τις κατηγορίες τον Χρ. Γιαννέζο. Ως μάρτυρες υπεράσπισης υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος και Χρήστος Κατσώτης, ενώ δικηγόρος του Χρ. Γιαννέζου ήταν ο Αγγελος Βρεττός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ