Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Μόνη διέξοδος ο συνεχής αγωνιστικός πόλεμος

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη καταδικάζουν μαζικά στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση 100άδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες.

Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό της επίσημης ανεργίας εκτινάχθηκε στο 14,8%, περίπου 740.000 εργαζόμενοι έχουν καταδικαστεί από την πολιτική τους στην ανεργία και την πείνα.

Το μεγάλο μακελειό γίνεται στους νέους - νέες 15-24 ετών που το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 39%!!! Στις ηλικίες 25-34 ετών το 21%!! Επίσης μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής είναι και οι γυναίκες που τα ποσοστά ανεργίας φτάνουν στο 18,7%.

Να, τα αποτελέσματα της άθλιας πρασινο-γάλανης πολιτικής τους. Να, τα έργα της δράσης των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του υπόλοιπου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στήριγμα της πολιτικής του κεφαλαίου. Να, ποιος πληρώνει τη νύφη.

Να, γιατί το σύνθημα καμία θυσία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου - εργαζόμενης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, το κάθε σωματείο των εργαζομένων και την κάθε οργάνωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο μέχρι να συντρίψουν την αντεργατική πολιτική. Να δυναμώσουν πιο πολύ τους δεσμούς τους με τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία, δίνοντας βάρος στην οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.

Να παλέψουν για το διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.

Το δρόμο που στην άκρη του θα βρίσκεται η κοινωνία χωρίς ανέργους και πεινασμένους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ