Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις γονέων

Να διαδηλώσουν μαζί με τα παιδιά τους στις 17 Μάρτη καλεί τους γονείς η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, ενώ σήμερα οργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στον Πειραιά

H Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, με ανακοίνωσή της, τονίζει «κανένας οικονομικός ή παιδαγωγικός λόγος δεν εξηγεί το κλείσιμο κανενός σχολείου. Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την "Αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος", μέρος της οποίας είναι και οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, ολοκληρώνουν ένα έγκλημα δεκαετιών! Στόχος τους, η δημιουργία "πολυδύναμων σχολικών κέντρων" 400-500 μαθητών, έτσι που να είναι άξια επένδυσης από τους μεγαλοεργολάβους και τις επιχειρήσεις που θα μπορούν να λυμαίνονται την Παιδεία.

Το λεγόμενο "νέο σχολείο", είναι αυτo-διαχειριζόμενο, λειτουργεί όχι με ευθύνη του κράτους, ενιαία για όλα τα παιδιά, αλλά με ευθύνη της "τοπικής κοινωνίας" (βλ. γονείς, επιχειρήσεις, Δήμους και Περιφέρειες)». Η Ομοσπονδία, προβάλλοντας αιτήματα για το σχολείο με βάση τις λαϊκές ανάγκες, καλεί τους γονείς να διαδηλώσουν στις 17 Μάρτη μαζί με το Μέτωπο Αγώνα και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, στις 12.00 το μεσημέρι στην Ομόνοια, ενάντια στις συγχωνεύσεις, το σχολείο της «αγοράς», το Πανεπιστήμιο ΑΕ.

Στον Πειραιά, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, γονείς κι εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται ενάντια στις συγχωνεύσεις με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η Ενωση Γονέων Αγρινίου καλεί τους γονείς και τους φορείς «σε διαμαρτυρία και να μην εφησυχάζουν διότι αυτές οι συγχωνεύσεις είναι μόνο το πρώτο μέρος και σίγουρα θα επακολουθήσουν και νέες στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου "Καλλικράτη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ