Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λόγια του αέρα

Χτες η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη εγκατέστησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ που με το νόμο 3899/2010 η κυβέρνηση έβαλε νέα εμπόδια στα συνδικάτα να προσφεύγουν στη διαιτησία και να πετυχαίνουν κάποιους ανεκτούς έστω όρους στις συλλογικές συμβάσεις. Και όμως, η υπουργός προκλητικά ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο «στηρίζει το θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων»!

Αυτά, όταν, με τον ίδιο νόμο, η κυβέρνηση υποχρεώνει τον ΟΜΕΔ να εκδίδει αποφάσεις υπέρ της εργοδοσίας, αφού τις συνδέει ευθέως με την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων. Οταν με νόμο το περασμένο καλοκαίρι απαγορεύει στον ΟΜΕΔ να δώσει σε κλαδική σύμβαση αυξήσεις που ξεπερνούν την εξευτελιστική Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με 0% για το 2010 και το μισό ευρωπαϊκό πληθωρισμό για το 2011!

Οταν η ίδια η υπουργός δεν υπογράφει και δεν επεκτείνει συμβάσεις που συνυπέγραψαν συνδικάτα και εργοδοτικές οργανώσεις από μόνες τους. Οταν με το νόμο για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις επιδιώκει την κατάργηση των κλαδικών.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει. Γιατί ούτε τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις στηρίζει, ούτε τις θέλει. Νομοθετεί υπέρ των μονοπωλίων στηρίζοντας την κερδοφορία τους και κάθε μέρα το αποδεικνύει. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ