Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών του Εσπερινού

Ανακοίνωση των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τον πολύμορφο αγώνα των μαθητών και εκπαιδευτικών του εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχάτου, ενάντια στη συγχώνευση του σχολείου τους με το αντίστοιχο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο της Καλλιθέας, χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Μοσχάτου - Ταύρου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κυριακίδης Παναγιώτης και Βαλαβάνη Στέλλα και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Πελέκη Ελευθερία και Γιαμπουράς Μιχάλης.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση του δημάρχου, του προέδρου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που, στη συνεδρίαση στις 16 Μάρτη, αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο στους μαθητές, για να τοποθετηθούν για το θέμα και να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης. Τελικά, μετά από διαμαρτυρίες, η πλειοψηφία του ΔΣ επέτρεψε στους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν για ένα λεπτό.

«Η κατάργηση και συγχώνευση θα δημιουργήσει ένα σχολείο με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές που στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι. Θα στοιβαχτούν σε 40μελή τμήματα, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί παραπέρα η εκπαίδευσή τους, που έχουν απόλυτη ανάγκη για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτουν και οι δυσκολίες στη μετακίνηση λόγω των μεγάλων αποστάσεων, αντικειμενικά θα αναγκάσει κάποιους να διακόψουν τις σπουδές τους», σημειώνουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι που τοποθετούνται συνολικά ενάντια στο μέτρο των συγχωνεύσεων και στους στόχους που αυτό υπηρετεί και επισημαίνουν τις ευθύνες όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ