Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή την προχτεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με βάση την οποία το πρακτορείο ειδήσεων εντάσσεται στο καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας». Να σημειωθεί ότι στο ίδιο καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας» εντάσσονται και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική, ενώ ομόφωνα απορρίπτουν και επιστρέφουν ως απαράδεκτη την εν λόγω εγκύκλιο στο υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη αυθαίρετη υπαγωγή του ΑΠΕ - ΜΠΕ στις ΔΕΚΟ τονίζοντας ότι η ενημέρωση δεν μπορεί να αποτιμάται με όρους «λογιστή». Οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ - ΜΠΕ στις τοποθετήσεις τους σαφώς υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ διοικητικών υπαλλήλων και δημοσιογράφων και κάλεσαν τα σωματεία τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη εργασιακή εφεδρεία. Επίσης, κάλεσαν τη διεύθυνση του ΑΠΕ - ΜΠΕ να προωθήσει τις θέσεις τους που διατυπώθηκαν με τη μορφή ψηφίσματος στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλ. Μόσιαλο.

Στην παρέμβασή τους στη συγκέντρωση των εργαζομένων μέλη του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υπογράμμισαν ότι στόχος της επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης είναι να γίνει ακόμα πιο φθηνή και με κάθε τρόπο η εργατική δύναμη ακόμα και με την καταστροφή της, πράγμα που εξάλλου εξέφρασε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια». Ταυτόχρονα, κάλεσαν σε κοινό μέτωπο μάχης όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με προοπτική το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου, λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ήταν παρόντα μέλη των ΔΣ των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΠΟΕΠΤΥΜ (Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων).

Με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι - μεταξύ άλλων - δηλώνουν ότι αρνούνται να νομιμοποιήσουν μια πολιτική που, «μετά την ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και τη μείωση τουλάχιστον κατά 40% των μισθών μας, οδηγεί μέσω δεκάδων απολύσεων στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ