Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Στον «Καιάδα» εργαζόμενοι και ασθενείς

Το υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη και της ηγεσίας του Σωματείου των εργαζομένων, απολύει 68 συμβασιούχους που εργάζονται εδώ και χρόνια για να καλύψουν πάγιες ανάγκες

Στο δρόμο πετιούνται 68 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων - νοσηλευτές, ψυχολόγοι, ψυχίατροι - από το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν στο ΕΚΕΨΥΕ για χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου και Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, σε συνθήκες γαλέρας και είναι εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι. Η παραπάνω μεθόδευση γίνεται με τη στήριξη του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΕΨΥΕ, ο οποίος σε επιστολή του προς το ΔΣ του ΕΚΕΨΥΕ στις 6/9/2011 αναφέρει την άποψη του υπουργείου (σ.σ. Υγείας) «αναφορικά με παράτυπες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου που έχει συνάψει το ΕΚΕΨΥΕ με εργαζόμενους εκτός ΑΣΕΠ και ρητά παραγγέλθηκε η διακοπή όλων αυτών των συμβάσεων». Μάλιστα, «ο σύλλογος εργαζομένων δεν μπορεί να δεχτεί την περαιτέρω απομείωση των αποδοχών του προσωπικού, εξαιτίας και των παράνομων προσλήψεων»!

Το ΕΚΕΨΥΕ είναι ΝΠΙΔ το οποίο χρηματοδοτείται από το κράτος και ανάμεσα σε άλλα εφαρμόζει προγράμματα του «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», παρότι επρόκειτο για θνησιγενή προγράμματα με περιορισμένο αριθμό επωφελούμενων, τα οποία λειτουργούσαν σαν Δούρειος Ιππος για να μπουν πιο δυναμικά οι ιδιώτες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Τώρα με τις περικοπές στον προϋπολογισμό των ΝΠΙΔ αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα είναι οι εργαζόμενοι και οι ψυχικά ασθενείς.

Χτες οι εργαζόμενοι από Αττική και επαρχία που απολύονται έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΚΕΨΥΕ. Οπως είπαν στον «Ρ» εργαζόμενες στα οικοτροφεία του ΕΚΕΨΥΕ «ΔΙΑΣ» και «ΑΙΑΣ» στη Λιβαδειά, τα οποία φιλοξενούν ψυχωσικούς, άτομα με αυτισμό και νοητική στέρηση, «δουλεύουμε μέχρι και 16 ώρες το 24ωρο για 960 ευρώ από τα οποία πρέπει να πληρώνουμε και την ασφάλισή μας για είμαστε με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Γι' αυτό το λόγο δεν δικαιούμαστε ούτε άδεια, πολλοί από μας έχουμε χρόνια να πάρουμε άδεια. Επιπλέον το κτίριο του οικοτροφείου είναι ακατάλληλο, με ξύλινη σκάλα και το ασανσέρ χαλασμένο. Γι' αυτό το κτίριο το ΕΚΕΨΥΕ δίνει 6.000 ευρώ ενοίκιο στη Μητρόπολη!».

Στο μεταξύ με την ανακοίνωση του μέτρου της εφεδρείας ήδη 20 εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει στα ταμεία του ΕΚΕΨΥΕ 654.000 ευρώ, τα οποία αρκούν για μια μισθοδοσία.

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, καθώς και ο Θοδωρής Κούτρας εκ μέρους του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ